Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Deense zaakwaarnemers Thomas Enevoldsen in Groningen gearriveerd

Jacob 'Gaxe' Gregersen (foto links) en John Sivebæk (foto rechts) waren vanochtend twee aandachtige toeschouwers bij de training van FC Groningen. Gregersen kennen we nog uit het seizoen 1995-1996, toen hij voor FC Groningen uitkwam en in dat seizoen 15 maal het shirt van de Trots van het Noorden droeg. Daarna speelde hij nog voor Herfølge, FCN, OB en SønderjyskE, en heeft vervolgens vier jaar lang bij laatstgenoemde club als 'sportschef' gewerkt.

 

Hij is toen agent geworden en heeft zich aangesloten bij het Deense zaakwaarnemersbedrijf Pro XI. Bij deze firma werken ook de oud-spelers Michael Johansen, Niclas Jensen en John Sivebæk. Gregersen en Sivebæk waren vanochtend op het TCN trainingsveld present. Een blik op de spelerslijst van Pro XI wijst uit dat zij o.a. Thomas Enevoldsen tot hun clièntele mogen rekenen. De zaakwaarnemer van Enevoldsen is ... John Sivebæk. Het is zeer aannemelijk dat hij het eens wil hebben over de situatie waarin Enevoldsen bij FC Groningen is beland. Wij weten niet of hij alleen met Enevoldsen wil spreken, of ook met de clubleiding van FC Groningen. Een andere mogelijkheid is dat het doel van hun bezoek met Enevoldsen niets te maken heeft, maar met een andere speler die de agenten van Pro XI onder hun hoede hebben, en wellicht elders willen onderbrengen.

 

Toen Jacob Gregersen, die op 10 december 1972 is geboren, in 1995 naar FC Groningen verkaste had hij er al een avontuur bij Køge opzitten. Toen hij zijn handtekening onder het contract met FC Groningen zette was hij 22 jaar jong. Hij debuteerde op 12 augustus 1995 in de bekerwedstrijd tegen Veendam (4-1 zege), en sloot zijn korte carrière bij de FC af op 5 mei 1996 in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta (bron: FCG Stats). Om een indruk te krijgen van de toenmalige medespelers van Gregersen: FC Groningen speelde in de wedstrijd tegen Sparta in de volgende samenstelling:

 

Edwin Prins (Bas Roorda), Roël Liefden, Jan Veenhof, Erwin Koeman (1x), Joop Gall, Dean Gorré, Maarten de Jong (Raymond Beerens), Harris Huizingh (1x), Warry van Wattum (Jakob Gregersen), Mathias Rosén, Mariano Bombarda (3x)
 

De verdere levensloop staat beschreven in een artikel in het Deense bold.dk. Nadat hij zijn voetbalschoenen in 2006 bij Sønderjysk Elitesport (kortweg SønderjyskE) aan de wilgen hing (of, zoals de Deen zegt, 'stille støvlerne på hylden') werd hij 'sportschef' bij deze club, zeg maar de rol die Henk Veldmate bij FC Groningen vervult. Na een jaar of vier koos hij ervoor om een andere draai aan zijn leven te geven. Hij werd spelersmakelaar. Gregersen had vroeger altijd gedacht dat dat iets voor ouwe mannen was, maar dat ziet hij nu heel anders: het is een dynamische baan die bij hem past. Hij is inmiddels 39 jaar oud en heeft zich aangesloten bij het Deense Pro XI. De website van dit bedrijf ziet er gedegen uit. De meeste agenten en hun spelers worden uitvoerig beschreven en van elke speler zijn nuttige statistieken beschikbaar. Het bedrijf wekt, althans digitaal, bepaald niet de indruk een louche geldwolventoko te zijn.

 

We kunnen natuurlijk wild speculeren over de aanwezigheid van beide zaakwaarnemers vandaag bij de training van FC Groningen, maar dit heeft niet zoveel zin. Feit is echter wel dat Thomas Enevoldsen het momenteel bepaald niet naar zijn zin heeft bij FC Groningen. Hij vertegenwoordigt niet alleen kapitaal voor de FC, maar ook voor zijn zaakwaarnemers. Dat er in moeilijke tijden met elkaar van gedachten wordt gewisseld is niet meer dan logisch. 

 

Missie van Pro XI (bron: website Pro XI):

 

Pro XI‘s mission is to advise elite football players, and help them fulfil their ambitions. In a close co-operation with the player we wish to be a decisive factor in creating an impressive career for the player.

 

This includes:

  • Finding the right club
  • Negotiating contracts
  • Settling the player and his family in, when moving to a new club
  • Preparing the player for the time, when his professional career is over

Jacob Gregersen, seizoen 1995-1996
 

Met dank aan Eric, onze oplettende fotograaf!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.