Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

244 gasten online

FC Groningen doet in juli mee aan Peace Cup in Zuid-Korea

FC Groningen is erin geslaagd de nog vacante vierde deelnemer te worden van de Peace Cup, een voetbaltoernooi dat elke twee jaar in Zuid-Korea wordt gehouden en als eerdere winnaars PSV, Tottenham Hotspur, Olympique Lyon en Aston Villa kende. Aan het toernooi, dat van 17-22 juli 2012 wordt gehouden, doen naast FC Groningen ook HSV, Sunderland en het organiserende Seongnam Ilhwa Chunma mee. Het toernooi is niet alleen sportief, maar ook financieel interessant: voor de deelname aan de Peace Cup ontvangt FC Groningen een startgeld van $ 200.000, omgerekend zo’n 150.000.

 

Daarnaast valt bij sportieve successen tijdens het toernooi ook nog eens een prijzengeld te verdienen variërend tussen de $ 300.000 (230.000) en $ 1.500.000 ( 1,1 miljoen), zo schrijft FC Groningen op de clubsite.

 

Niet geheel toevallig staan er bij de drie Eurpese clubs Zuid-Koreanen op de loonlijst: bij FC Groningen Hyun-Jun Suk, bij Sunderland Ji Dong-Won en bij HSV Son Heung-Min).

 

Aankondiging deelname FC Groningen aan de Peace Cup op website Peace Cup

 

Het Suwon World Cup Stadium (수원 월드컵 경기장), domein van de Suwon Samsung

Bluewings Football Club en indrukwekkende plaats van handeling van de Peace Cup.

Het stadion heeft een capaciteit van 45.192 en ligt in Suwon, een stad met ruim één

miljoen inwoners, gelegen ca. 30 km ten zuiden van de hoofdstad Seoul.

 

Lang was onduidelijk wie de vierde en laatste deelnemer aan de Peace Cup zou worden. Immers, lange tijd zag de lijst met participanten er als volgt uit op de website van de Peace Cup:

 

 

Maar de kogel is door de kerk: het vraagteken kon worden vervangen door FC Groningen. FC-directeuren Hans Nijland en Robbert Klaver zijn blij, zo valt op de clubsite te lezen:

 

"We waren kandidaat voor het toernooi. We hebben ons toen hier in Euroborg gepresenteerd aan een Koreaanse delegatie en daaropvolgend een soort van ‘bidbook’ ingediend. Blijkbaar hebben we een goed visitekaartje afgegeven, want we zijn de Nederlandse vertegenwoordiger geworden. We zijn enorm vereerd. Het is niet alleen een zeer aansprekend internationaal toernooi, het is zakelijk gezien ook interessant en lucratief."

 

Reactie Pieter Huistra over de deelname van de FC aan het toernooi

"Het is een aantrekkelijk toernooi met goede tegenstanders. Het is mooi dat we daar tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de hele groep heen kunnen. Dit soort tegenstanders probeer je in de aanloop naar een nieuw seizoen ook te zoeken als je in Nederland bent. Maar het is nu extra mooi om in de voorbereiding met een jonge groep spelers naar Zuid-Korea te gaan en ploegen van dit kaliber te treffen. Je zit een week lang op elkaars lip, eet en slaapt met elkaar in hotels en je speelt wedstrijden. Dat is altijd goed voor de teambuilding.


Volgens mij ligt Zuid-Korea ongeveer op dezelfde breedtegraad als Japan. Het kan heel erg warm zijn in die periode. Dat zijn omstandigheden, die je meester moet zien te worden. Dit toernooi is alleen maar goed voor de internationale ervaring van jonge spelers."


Reactie Hyun Jun Suk

"Ik ben heel blij. Ik hoorde het vandaag. Zuid-Korea is heel mooi. Ik zeg ook altijd tegen mijn medespelers dat Zuid-Korea een mooi land is. Maar ze geloven mij niet. Korea heeft heel mooie grote gebouwen. En ik krijg nu de kans om te laten zien dat ik gelijk heb.

Het toernooi om de Peace Cup is een mooi evenement. Ik heb er zelf Olympique Lyon zien spelen, een Europese topclub. Dat zegt wel iets over het niveau van het toernooi.


Bij HSV speelt Son Heung-Min en bij Sunderland Ji Dong-Won, Het is leuk dat zij ook meedoen. Ik heb regelmatig contact met Son en Ji. Zondag smste ik nog met Ji. Maar toen wist ik nog niet dat we elkaar zouden gaan zien tijdens de Peace Cup. Dus ik ga hem dat nu zo snel mogelijk laten weten."

 

HSV laat op de clubsite weten aan Duitse supporters, die hun club naar Azië achterna willen reizen, interessante reis- en verblijfaanbiedingen te zullen verstrekken. Wij hopen dat ook FC Groningen binnenkort laat weten hoe reislustige fans de verrichtingen van de Trots van het Noorden live kunnen volgen in het warme Zuid-Korea.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.