Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Petter Andersson stuurt alsnog aan op contractverlenging

Petter Andersson heeft deze week een gesprek gevoerd met manager technische zaken Henk Veldmate. Hierin heeft de Zweed aangegeven ook volgend seizoen graag bij FC Groningen te willen blijven voetballen, zo meldt het Dagblad van het Noorden in haar papieren uitgave. Aangezien ook FC Groningen de aanvoerder graag langer aan zich wil binden komt er - vermoedelijk op vrij korte termijn- een vervolgafspraak. Hiermee lijkt FC Groningen in ieder geval een ervaren speler voor de groep te kunnen behouden. 

 

Luister hier naar het gesprek dat Stefan Bleeker van OOG Radio en TV vandaag met Petter Andersson had.


Pieter Huistra op de clubsite van FC Groningen over Petter Andersson:

"Hij is onze aanvoerder en ik zou het toejuichen als hij blijft met zijn ervaring. Hij is er twee jaar uit geweest en begint stap voor stap weer op zijn oude niveau te komen. Hij draait een goed seizoen en heeft het maximale gegeven. Het is een ‘echte prof’. Zijn wedstrijdconditie is weer bijna op peil en de prestaties stabieler. Zijn rushes en drives en versnelling komen terug. De laatste weken begint zijn schot op doel ook terug te komen. Maar de keuze ligt uiteindelijk natuurlijk helemaal bij Petter zelf."

 

Inmiddels heeft ook FC Groningen zelf een artikel geschreven over de onderhandelingen tussen de club en aanvoerder Andersson. De FC schrijft op haar clubsite:

 

Afgelopen week heeft FC Groningen op verzoek van Petter Andersson een gesprek gevoerd over de toekomst van de aanvoerder bij de club. Het huidige contract van de middenvelder eindigt komende zomer.


 

In het gesprek heeft de Zweed aangegeven open te staan voor een langer verblijf in Euroborg. Enkele maanden geleden had de club aangeven graag het contract met Andersson te willen verlengen. Op dat moment wilde de middenvelder zich echter volledig op zijn sportieve en conditionele terugkeer richten.

Na het gesprek van afgelopen week heeft de clubleiding aangegeven dat een contractverlenging bespreekbaar is en dus zijn beide partijen de onderhandelingen gestart. FC Groningen komt met een voorstel en zal dat aanbieden aan Petter Andersson. Hij speelde afgelopen zondag zijn zeventigste officiële wedstrijd voor de club en scoorde veertien doelpunten.

 

Wij hopen dat beide partijen er snel uitkomen en dat Petter Andersson bewaard blijft voor FC Groningen. Zijn routine en strijdlust is zeer nuttig in de over het algemeen erg jonge selectie van de FC; Petter Andersson is de laatste weken in onze ogen één van de weinige lichtpuntjes bij de Trots van het Noorden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.