Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Financiële problemen Bröndby - terugkeer Femi in Groningen lijkt waarschijnlijk

Stand van zaken dinsdag 24 april 2012:

Het zal niemand die de verrichtingen van Oluwafemi Ajilore bij het Deense Bröndby volgt verbazen, maar het heeft er alle schijn van dat onze huurling komend seizoen terugkeert bij FC Groningen. De Deense club wordt geteisterd door financiële problemen en heeft de gesprekken met de drie spelers die een contract tot het einde van dit seizoen hebben uitgesteld. Het gaat om de Zweed Mikael Nilsson en twee gehuurde spelers - Jan Frederiksen en Femi. 'Sportsdirektør' Ole Bjur van Brøndby IF wil er in het Deense bold.dk niet veel over kwijt. Hij geeft slechts aan dat er 'later in het voorjaar' gesproken zal worden.

 

Mikael Nilsson, een Zweedse speler met een aflopend contract bij Brøndby IF, is in Fotbollskanalen.se echter openhartig. Hij vertelt over de financiële malaise bij de Deense club, en omdat hij zelden wordt opgesteld heeft hij voor zichzelf de conclusie al getrokken - zijn contract zal niet worden verlengd, temeer daar hij één van de spelers met een 'goed contract' is.

 

Ook de huurlingen, Frederiksen en Femi, komen maar mondjesmaat aan speeltijd toe in het eerste elftal. Frederiksen is inmiddels overvleugeld door Daniel Norouzi, en Femi is zijn recent veroverde basisplaats alweer kwijtgeraakt, en heeft in de personen van Mike Jensen, Mikkel Thygesen en Franck Semou net even teveel concurrenten voor een plek op het controlerende middenveld. Afgelopen zondag zat hij in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen zijn vorige club, FC Midtjylland (dat vijf Nigerianen en een Ghanees bij de wedstrijdselectie had zitten), niet eens op de bank. Zijn dagen in Denemarken lijken geteld.

 

De Deense competitie eindigt al op 23 mei a.s., dus de Nigeriaan is wellicht volgende maand alweer terug in Groningen.

 

UPDATE maandag 30 april 2012:

Deense en Nigeriaanse pers: "Terugkeer Femi naar Groningen steeds waarschijnlijker"

Vandaag komt Henk Veldmate aan het woord in het Deense bold.dk. De technisch manager van FC Groningen zegt dat hij nog niks van Bröndby heeft gehoord. Als Femi niet wordt overgenomen keert hij terug naar Groningen en zullen we zien wat er gebeurt als het komende seizoen begint, aldus Veldmate.

 

De Deense krant schrijft dat Femi na de winterstop pas in vier wedstrijden van het eerste elftal heeft gespeeld, waarvan drie maal als invaller, en dat alles erop wijst dat hij naar Groningen terugkeert. Femi zit de laatste weken overigens niet eens meer op de bank van het eerste elftal, maar speelt ook niet bij de beloften. Van een nieuwe blessure is ons niets bekend.

 

Ifeanyi Abanum‏ van All Nigeria Soccer zegt op Twitter eveneens te verwachten dat de Nigeriaan na afloop van de huurovereenkomst terugkeert naar Groningen: "Becoming more likely that OLUWAFEMI AJILORE would be leaving Brondby when his loan deal expires in the summer. Since the Super Liga resumed from the winter break, AJILORE often is used as a substitute" (hier en hier te lezen).

 

Afgelopen vrijdagavond vingen wij in de Euroborg het alarmerende gerucht op dat Femi komend seizoen, zijn 'duurste' contractsjaar, maar liefst zes ton zou moeten gaan verdienen. FC Groningen is er dus alles aan gelegen om hem elders onder te brengen.

 

Stand van zaken dinsdag 24 april 2012:

 

Niet uitgesloten is dat FC Groningen zal proberen om Femi ook komend seizoen elders onder te brengen, om hierdoor de salariskosten te drukken. Henk Veldmate heeft onlangs aangegeven dat de mogelijkheden om nieuwe spelers aan te trekken niet alleen afhangen van het welslagen van de transfer van Dusan Tadic, maar ook van de 'toekomst van Danny Holla en Femi'. Kortom - als FC Groningen beide spelers niet aan andere clubs kan slijten, dan zullen de mogelijkheden om de selectie te versterken beperkt zijn. De contracten van niet-EU spelers zijn in het algemeen zó opgebouwd dat het vereiste gemiddelde jaarsalaris van grofweg een half miljoen euro pas bij het einde van de looptijd van het contract wordt bereikt: in de eerste jaren wordt minder verdiend, en het jaarsalaris wordt steeds hoger om uiteindelijk op een gemiddeld jaarsalaris van dat halve miljoen euro uit te komen. Achterliggende hoop is dat de speler in kwestie vóór het einde van het contract wodt verkocht, om zodoende de duurste jaren mis te lopen. In het geval van Femi lijkt dit echter onwaarschijnlijk. Hij heeft nog een contract tot medio 2013 en zal het komende seizoen ongetwijfeld een vorstelijk honorarium moeten opstrijken. Het verhaal ligt overigens anders als de jaren die Femi bij het Deense FC Midtjylland heeft gespeeld mogen meetellen. In dat geval vervalt wellicht de gigantische salariële ondergrens. Dit proberen wij nog uit te zoeken.


Gerelateerde artikelen:

 

29-03-2012 Henk Veldmate: toekomst van Tadic, Femi en Holla van invloed op nieuwe aankopen

05-03-2012 Femi op zijspoor beland bij Brøndby; terugkeer naar FC Groningen lijkt onvermijdelijk

10-01-2012 Brøndby IF wacht nog met besluit over toekomst Femi

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.