Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

Leonard Nienhuis in beeld als tweede keeper Groningen; volgende week gesprek

De naam Leonard Nienhuis zingt al langer rond als het gaat om de vervanging van Brian van Loo, die aan het einde van dit seizoen FC Groningen verlaat. Nienhuis, dit seizoen door FC Groningen gratis aan SC Veendam 'verhuurd', traint geregeld mee met de Trots van het Noorden en ook technisch manager Henk Veldmate liet zich al eens ontvallen dat de net 22 jaar geworden Nienhuis een serieuze optie is om komend seizoen de functie van tweede keeper achter Luciano te vervullen. Vandaag schrijft Voetbal International in de papieren editie dat Henk Veldmate volgende week een gesprek heeft met Nienhuis.

 

In onze ogen is het logisch dat FC Groningen het met Nienhuis als tweede keeper gaat proberen. Niet dat Leonard in Veendam steevast de sterren van de hemel keept, maar FC Groningen zit bepaald niet ruim in de financiën en de club doet er in onze ogen verstandig aan om het geld te spenderen aan posities die écht prioriteit hebben: een linksbenige verdediger en een rechtsback.

 

Volgens VI zoekt FC Groningen voor komend seizoen ook nog een linksback en een rechtsbuiten, maar wij denken dat het blad zich met de positie van linksback domweg vergist en dat een rechtsbuiten momenteel ook niet bovenaan het verlanglijstje van de technische staf staat, gezien de aanwezigheid van spelers als Bacuna, Jones, Enevoldsen en Bos.

 

FC Groningen moet komend seizoen opnieuw twee spelers aan SC Veendam verhuren (tegen een huursom van EUR 0,-), of anders een bedrag van EUR 50.000 aan de Veenkolonialen overmaken. In het kader van het reddingsplan "Kolonisten van Veendam" had FC Groningen Veendam vorig jaar de helpende hand geboden door een toezegging te doen om dit en komend seizoen seizoen twee volwaardige spelers aan SC Veendam beschikbaar te stellen. Hiervoor hoefde Veendam geen vergoeding te betalen. De keuze viel afgelopen seizoen op Danny Menting en Leonard Nienhuis, die dit seizoen voor SC Veendam uitkwamen. Nienhuis heeft nog een contract tot medio 2014 met de Trots van het Noorden.

 

Gerelateerde artikelen:

 

25-04-2012 Leonard Nienhuis in beeld als tweede keeper Groningen; volgende week gesprek

14-03-2012 "Nienhuis belangrijkste kandidaat om Van Loo op te volgen als tweede keeper"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.