Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

304 gasten online

Ook Darryl Lachman geschorst tegen NEC

Waar FC Groningen in het verleden nog wel eens spelers tekort kwam door blessures, wordt het nu door een ware schorsingsgolf geteisterd. Na Andreas Granqvist, Luciano Da Silva en Oluwafemi Ajilore, is nu ook nog Darryl Lachman geschorst voor de zes-punten-wedstrijd van aanstaande zondag tegen NEC. Lachman zou de schorsing eigenlijk vanavond tijdens de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Heerenveen uitzitten. Doordat deze wedstrijd is afgelast, mag Lachman ook tijdens de wedstrijd van zondag tegen NEC niet in actie komen voor de Trots van het Noorden.

 

Darryl Lachman kreeg op 2 november jl. tijdens de uitwedstrijd van Jong FC Groningen bij Jong Helmond Sport een rode kaart na een zware overtreding op Helmond-speler Anpong. Voor deze rode kaart werd Lachman twee wedstrijden geschorst voor de Beloftencompetitie. De regel is echter, dat een speler die een schorsing voor de Beloftencompetitie gekregen heeft, ook niet in actie mag komen in het Eerste elftal. Lachman zal de resterende schorsing van één wedstrijd dus eerst maandag tijdens Jong Sparta - Jong FC Groningen moeten uitzitten, voordat hij weer voor het eerste elftal in actie mag komen.

 

Deze schorsing komt op een bijzonder vervelend moment. Met Granqvist is al een verdediger geschorst, terwijl Ondrej Svejdik geblesseerd is. Ook de inzetbaarheid van Stenman is nog een vraagteken. Nou bleek tijdens de trainingen van deze week wel dat Ron Jans waarschijnlijk sowieso van plan was Tom Hiariej op de plek van Granqvist te laten starten, maar desondanks is het vervelend dat Lachman niet bij de wedstrijdselectie zal zitten, het beperkt Ron Jans immers in de mogelijkheden een wissel toe te passen.