Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

327 gasten online

Technisch manager Radnicki trekt rechtsgeldigheid transfer Filip Kostic in twijfel

Vorige week zijn er in de Servische pers (Sportske.net, Novosti.rs) opzienbarende vraaggesprekken verschenen met Zarko Pavlovic, de 'sportski direktor' (zeg maar technisch manager) van Radnicki 1923, nu nog de club van Filip Kostic. Zarko Pavlovic moet overigens niet worden verward met Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Kostic.

 

Zarko Pavlovic verbaast zich erover dat FC Groningen heeft gecommuniceerd dat Kostic voor € 1,25 miljoen aan FC Groningen is verkocht, terwijl Radnicki een contract heeft ondertekend waarin de club akkoord gaat met een transfersom van slechts € 700.000 en een percentage bij doorverkoop van 10%.

 

Zarko Pavlovic zegt dat hij zijn akkoord niet aan deze deal gegeven, terwijl dit volgens hem volgens de statuten van Radnicki wel had gemoeten: daarin staat dat de technisch manager, hij dus, een voorstel voor alle in- en uitgaande transfers moet voorleggen aan een uitvoerend comité van vijf personen. Zarko zegt dat hij dit niet heeft gedaan, omdat hij pas akkoord zou zijn gegaan met een transferbedrag van € 2 miljoen, dan wel € 1,5 miljoen plus 30% doorverkoopclausule. Nóg opmerkelijker vindt hij het dat de club daags vóórdat de deal met FC Groningen rond is gekomen (buiten hem om, zoals gezegd voor € 700.000 + 10% bij doorverkoop) een hoger bod van € 800.000 + 20% bij doorverkoop heeft afgeslagen. Zarko Pavlovic vraagt zich twee zaken af:

  1. Wie slaat een bod van € 800.000 + 20% af om vervolgens akkoord te gaan met € 700.000 + 10%?
  2. Als Radnicki € 700.000 ontvangt terwijl FC Groningen € 1,25 miljoen betaalt, wie ontvangt dan het verschil ad € 550.000? 

 De Servische pers schrijft dat dit seizoen heel bijzonder is geweest voor Radnicki 1923. Binnen zeven dagen tijd is de organisatiestructuur van de club gewijzigd, en is de grootste transfer uit de geschiedenis van de club gerealiseerd: nog nooit eerder ontving het een bedrag van € 1,25 miljoen voor een speler.

 

Opmerkelijk in onze ogen is het feit dat FC Groningen op 10 april jl. de transfer van Filip Kostic bekendmaakte (Kostic tekende die dag in de Euroborg ook het contract), terwijl Radnicki 1923 slechts een klein stukje op de clubsite spendeerde aan de transfer. In dit artikel is op 10 april 2012 te lezen dat Filip Kostic een voorcontract heeft getekend met FC Groningen, de medische keuring bij FC Groningen heeft doorstaan en aan de media is voorgesteld. De club van Kostic schreef die dag dat Kostic voor FC Groningen kan uitkomen zodra het papierwerk is afgehandeld. Bedragen worden in het artikel niet genoemd.

 

De technisch manager van Radnicki trekt nu aan de bel. Hij voelt zich gepasseerd, buiten hem om en ook in tegenspraak met de statuten akkoord gegaan met een transfersom die in zijn ogen veel te laag is: hij had de club een betere toekomst willen bezorgen met een hogere opbrengst voor Filip Kostic. Hij benadrukt dat hij nooit akkoord zou zijn gegaan met een bod van € 700.000 en 10%, omdat hij eerder een bod van Club Brugge van € 700.000 en 20% bij doorverkoop had afgewezen.

 

Waarom doet de technisch manager van Radnicki dit? Heeft hij veel over zich heen gekregen omdat de heersende opinie wellicht is dat de club veel te weinig voor haar sterspeler ontvangt, en wil hij nu het vege lijf redden? Het heeft er alle schijn van. Eerder was nl. in de Belgische pers gecommuniceerd dat Radnicki en Club Brugge al overeenstemming over een transfer hadden bereikt, maar dat Kostic zelf voor de transfer is gaan liggen en plotseling voor FC Groningen koos.

 

Of speelt er iets anders? Krijgt de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen nog een staartje? Vooralsnog houden wij het op een Radnicki-interne aangelegenheid. Wellicht lopen er twee verschillende statuten door elkaar heen: die van vóór de organisatiewijziging en die van erna.

 

(met dank aan Michel!)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.