Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

166 gasten online

FC Groningen speelt oefenduels tegen Kozakken Boys en Suriprofs

Aan de speelkalender van oefenduels zijn twee oefenpotjes toegevoegd. Op donderdag 17 mei a.s. (Hemelvaartsdag) speelt FC Groningen in Werkendam tegen Kozakken Boys, de huidige nummer twee uit de Hoofdklasse B. Het duel begint om 18:30 uur; de opbrengst zal bestemd zijn voor Make-A-Wish Nederland.

 

Een dag later speelt FC Groningen in het stadion van Sparta Rotterdam tegen de Suriprofs, een team van voetballers die zelf geboren zijn in óf van wie ten minste één van de ouders afkomstig is uit Suriname. De Suriprofs spelen jaarlijks een benefietwedstrijd; dit jaar zal FC Groningen de opponent zijn. De wedstrijd op Het Kasteel begint om 19:30 uur. De opbrengst van dit duel gaat naar Stichting ABSO te Paramaribo Zuid en S.V. Inter Maretraite te Paramaribo Noord. De Suriprofs speelden vorig jaar tegen Heracles Almelo en versloegen de Tukkers na strafschoppen.

Inmiddels is er iets meer bekend over beide wedstrijden. Tijdens de wedstrijd tegen de Suriprofs, op vrijdag 18 mei a.s., zal niemand minder dan Clarence Seedorf van de partij zijn, aldus de website van de Suriprofs. Een dag eerder speelt FC Groningen in Werkendam een benefietwedstrijd ten behoeve van Make-a-wish. Tegenstander zal dan een regioteam zijn, zo meldt de website van de Kozakken Boys: "Op dit moment is er een kleine commissie binnen Kozakken Boys bezig om het regioteam gestalte te geven. Maar omdat er nog heel veel teams in de running zijn voor een nacompetitie is het moeilijk om nu al een volledig overzicht te geven. In grove lijnen gaat het team bestaan uit spelers die volgend seizoen Kozakken Boys komen versterken, spelers van Achilles Veen (indien nacompetitie vrij), Altena, Sleeuwijk, Almkerk, Stedoco, enz. en een aantal eigen jeugdspelers. Daarnaast zijn er nog een aantal ‘oude cracks’ benaderd. Nogmaals, we zijn afhankelijk van het competitieverloop en de medewerking van de betreffende clubs."

 

Voor Kozakken Boys is het duel tegen FC Groningen om verschillende redenen van belang. Zowel FC Groningen als Kozakken Boys hebben een samenwerkingsverband met de Make-a-wish stichting. Maar ook: "Kozakken Boys kan de banden met FC Groningen nog wat steviger aanhalen", aldus de hoofdklasser.

 

Eerste elftal Kozakken Boys, seizoen 2011-2012

 

Suriprofs

 

 

Tot nu toe bekende data oefenwedstrijden FC Groningen:

 

donderdag 17 mei 2012 Werkendam: Kozakken Boys - FC Groningen

vrijdag 18 mei 2012 Rotterdam: Suriprofs - FC Groningen

zaterdag 30 juni 2012 Warffum: RWE Eemsmond - FC Groningen

dinsdag 3 juli 2012 Siddeburen: Supportersvereniging VV Siddeburen - FC Groningen

woensdag 11 juli 2012 Emmen: DZOH - FC Groningen

17-22 juli 2012 Suwon, Zuid-Korea: Peace Cup

 

zondag 15 juli 2012: Open Dag FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.