Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online

Bos en Keurntjes naar A-selectie; Huistra wil nog een rechtsbuiten en een routinier

Henk Bos en Tim Keurntjes schuiven volgend seizoen door naar de A-selectie van FC Groningen. Dit heeft Pieter Huistra vanmiddag gezegd tijdens het zgn. perspraatje, zo schrijft Wim Masker in de Groninger Gezinsbode. Op het verlanglijstje van de trainer van FC Groningen staan nu nog een creatieve rechtsbuiten en een routinier. De nog aan te trekken routinier mag een verdediger of een middenvelder zijn. "Als het maar een ervaren kracht is die leiding kan geven in het veld. Dit seizoen misten onze jonge talenten zo’n speler", aldus Pieter Huistra.

 

Huistra ziet komend seizoen graag een A-selectie van 23-24 spelers en een grotere B-kern. Dit seizoen bestaat de som van de A-kern en de B-selectie uit 28 spelers, met inbegrip van keeper Stefan van der Lei die nog bij FC Groningen A1 hoort. Gebleken is dat het aantal 28 alleen toereikend is als bijna iedereen inzetbaar is. Dat bleek dit seizoen helaas een utopie.

 

Van het gewenste aantal van 23-24 A-selectiespelers liggen er momenteel 22 vast, met inbegrip van de verhuurde Femi en Holla. Andersson hebben we hier nog niet bijgeteld.

 

Komend seizoen dienen er ook weer twee spelers aan SC Veendam verhuurd te worden (tegen een huursom van € 0,-), mocht Veendam dan nog steeds in de Jupiler League te bewonderen zijn. Nu Bos en Keurntjes naar de A-selectie worden overgeheveld lijken Luis Pedro (mocht hij binnenkort een voorstel voor een nieuw, verlaagd contract krijgen en dit tekenen), Leonard Nienhuis en Nick Bakker de enige spelers van Jong FC Groningen met een contract die hiervoor in aanmerking te komen. Wellicht gaat het om Bakker en Luis Pedro, mocht Nienhuis tweede keeper worden.

 

Wij maken hieruit op dat FC Groningen de recent uitgesproken wens om een keeper, een rechtsback en een linksbenige centrale verdediger aan te trekken intern wil oplossen door middel van Leonard Nienhuis (keeper), Leandro Bacuna (rechtsback) en Tim Sparv (linksbenige centrale verdediger).

 

(Niet duidelijk is of Pieter Huistra vanmiddag opnieuw voor zijn beurt heeft gesproken. Al eerder dit seizoen ventileerde de trainer zijn verlanglijstje, waarna Henk Veldmate duidelijk liet merken 'not amused' te zijn over de uitlatingen van de trainer van FC Groningen.)

 

Tot nu toe liggen voor volgend seizoen de volgende 22 spelers vast voor de A-selectie:

 

Keepers (1)

Luciano

 

Verdedigers (6)

Burnet, Van Dijk, Ivens, Johansson, Kappelhof, Kwakman

 

Middenvelders (9)

Bacuna, Enevoldsen, Femi (verhuurd), Hiariej, Holla (verhuurd), Keurntjes, Kieftenbeld, Van Moorsel, Sparv

 

(Bepaald niet uit te sluiten is dat Leandro Bacuna en Tim Sparv volgend seizoen bij de groep verdedigers geschaard moeten worden. Wat ons betreft bewandelt Kees Kwakman de omgekeerde weg.)

 

Aanvallers (6)

Bos, Jones, Kostic, Pedersen, Suk, Texeira

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.