Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

Petter Andersson wil na operatie weer fit worden, fysiek en in zijn hoofd

Petter Andersson is afgelopen woensdag in Zweden geopereerd aan zijn linker knie. Het betrof een meervoudige ingreep. De FC meldt dat hij een nieuwe voorste kruisband heeft gekregen en dat zijn binnenband bovendien strakker is gezet; het Zweedse Västerbottens Folkblad (VF) voegt hieraan toe dat ook zijn meniscus is geopereerd. Petter, de vuurvreter op het middenveld die we zo node missen, kan nu eindelijk werken aan zijn (tweede) revalidatie.

Voorop staat het terugkrijgen van het geloof in zichzelf, aldus Petter tegenover het Zweedse VF.

 

Op 7 november jl. zijn we op onze site al uitgebreid ingegaan op de operatie van Petter Andersson die toen aanstaande was. Inmiddels heeft de operatie in Zweden plaatsgevonden. Petter is door dr. Valentin geholpen, dezelfde arts die hem in maart van dit jaar heeft geopereerd, maar bij de ingreep van vorige week werd hij geassisteerd door een tweede specialist. De operatie van vorige week was nl. tamelijk gecompliceerd. Er is in zijn linker knie een nieuwe voorste kruisband aangebracht, hiervoor is een stuk van de hamstrings uit Andersson rechter bovenbeen gebruikt. Bovendien is zijn binnenband van zijn linker knie strakker gezet en tenslotte is zijn meniscus in zijn linker knie onderhanden genomen.

 

Het Zweedse VF sprak met onze Zweed. Toen Petter afgelopen woensdag uit zijn narcose ontwaakte werd hem pas duidelijk wat de artsen precies met hem hadden uitgespookt. Zo bleek pas tijdens de operatie dat een ingreep aan zijn meniscus noodzakelijk was. Toen hij wakker werd zag dat zijn linker been door een metalen "rail" stabiel werd gehouden. Hij mag zijn knie nl. niet buigen om zijn meniscus te beschermen. Hij moet zijn linker been nu zes weken in volledige rust houden. Zelfs fietsen zit er dus niet in, Petter verwacht dan ook een wel erg rustige Kerst. Ook zijn rechter been moet nu herstellen, daaruit is immers een stukje van zijn hamstring gehaald. Hij verwacht een aantal beroerde komende weken, maar hij is er ook van overtuigd dat de stemming terug komt en dat het herstel snel kan gaan als hij eenmaal kan fietsen en daarna ook kan joggen.

 

De operatie is overigens goed gelukt: de artsen zijn tevreden, zo verklaart Petter in het plaatselijke krantje Norran. Andersson zegt daar ook dat het goed voelt dat de operatie klaar is: "hier heb ik op gewacht".

 

In januari, dus vrij snel nadat de zes weken absolute rust om zijn, gaat hij terug naar Groningen om daar verder te werken aan het herstel van lichaam en geest. Hij heeft bewust geen strak tijdspad voor zijn herstel: hij wil absoluut niks forceren en niet te snel terugkeren op de velden. Zijn zelfvertrouwen heeft door de twee zware knieblessures een optater gehad, hij wil zijn zelfvertrouwen nu weer gaan opbouwen, geloof krijgen in zichzelf. (Uit het feit dat hij dit zelf meldt, en dat dit niet door bv. een arts over hem wordt gezegd, blijkt volgens mij wel wat voor een sterke persoonlijkheid Petter is, die een ijzeren wil om terug te komen moet hebben.)

 

Het is een zwaar jaar voor Petter geweest. Zelf geplaagd door twee zware blessures, zijn beide vorige clubs, Skellefteå FF en Hammarby, zijn gedegradeerd en ook FC Groningen draait slecht (Petter heeft het over "skitdåligt", wat in het Engels zoveel betekent als "bad shit"). Petter is goed op de hoogte en meldt de Zweedse krant dat we maar één punt van een nacompetitieplaats zijn verwijderd. Hij voorziet "chaos" mocht ook FC Groningen degraderen. Maar hij sluit lachend af met de woorden "Gelukkig is dit jaar 2009 om voordat het seizoen erop zit."

 

Heel veel succes met je revalidatie, Petter!

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.