Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

547 gasten online

Vier spelers FC Groningen opgeroepen voor Oranje-selecties

 

Stand van zaken vrijdag 11 mei 2012:

 

Voor vier Nederlandse spelers van FC Groningen krijgt het seizoen nog een interessant staartje: Leandro Bacuna, Lorenzo Burnet, Maikel Kieftenbeld en Stefan van der Lei zijn voor diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje opgeroepen.

 

In een later stadium zal bekend worden of David Texeira bij de definitieve selectie zit van Uruguay, dat komende zomer deelneemt aan de Olympische Spelen in Londen. Nicklas Pedersen zal nog te horen krijgen of hij met Deense nationale elftal naar het Europees Kampioenschap mag. Mochten Texeira en Pedersen door hun bondscoaches worden opgeroepen, dan missen beide heren een groot deel van de voorbereiding op het komende seizoen.

 

UPDATE vrijdag 18 mei 2012: Lorenzo Burnet haakt af met liesblessure

De KNVB schrijft dat Lorenzo Burnet heeft moeten afzeggen voor het voetbaltoernooi in Toulon, waaraan het Nederlands Beloftenelftal meedoet. Lorenzo heeft een liesblessure, aldus de KNVB.

Stand van zaken vrijdag 11 mei 2012:

 

Leandro Bacuna

 

De sites van FC Groningen en de KNVB schrijven het volgende:

 

Leandro Bacuna behoort tot een groep van zeventien spelers die zich kan opmaken voor twee trainingsstages en twee EK-kwalificatieduels. Ter voorbereiding op beide EK-kwalificatieduels van Jong Oranje belegt de selectie van Cor Pot van 14 en 15 mei een trainingsstage in Doorwerth. Een week later neemt de ploeg deel aan een vriendschappelijk toernooi in het Oostenrijkse Schwaz waar twee oefeninterlands op het programma staan: 22 mei tegen Macedonië en drie dagen later tegen Oekraïne. Op vrijdag 1 juni speelt Jong Oranje in Luxemburg. Vier dagen later is Jong Bulgarije te gast in De Geusselt in Maastricht; deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

 

Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld

 

Maikel Kieftenbeld en Lorenzo Burnet nemen met het Nederlands Beloften Elftal deel aan de veertigste editie van het Festival Internationals Espoirs in Toulon, dat van 21 mei tot en met 2 juni wordt gespeeld in Frankrijk (bron: clubsite FC Groningen).

 

Tijdens de veertigste editie van het vriendschappelijke toernooi in Frankrijk ontmoet Nederland Egypte, Japan en Turkije in groep A. Op woensdag 23 mei, 20.00 uur, speelt Nederland tegen Egypte, in Stade Perruc in Hyeres. Vrijdag 25 mei om 17.45 uur is de aftrap van Japan-Nederland, in Stade de L’Esterel in Saint Raphael. De ontmoeting met de Turken staat zondag 27 mei op het programma. In Stade Vallis Laeta in La Valette klinkt om 18.10 het eerste fluitsignaal van dit laatste groepsduel (bron: OnsOranje).

 

Kieftenbeld zal overigens op 14 en 15 mei twee dagen aansluiten bij de selectie van Jong Oranje en vanaf 18 mei aansluiten bij de Beloften, zo maakte Hans Nijland later op Twitter bekend.

 

Stefan van der Lei

 

De sites van FC Groningen en de KNVB schrijven het volgende:

 

Doelman Stefan van der Lei van RVO FC Groningen/Cambuur A1 behoort tot de definitieve selectie van Oranje onder-19 dat later deze maand deelneemt aan het EK-kwalificatietoernooi.

 

Het gezelschap onder leiding van bondscoach Wim van Zwam verzamelt zondag 20 mei in Sassenheim en vertrekt dinsdag 22 mei naar Tsjechië.

 

Op 25, 27 en 30 mei speelt de ploeg achtereenvolgens tegen Noorwegen, gastland Tsjechië en Frankrijk. De eerste wedstrijd is in stadion Víceúcelová sportovní hala in Slany. De laatste twee interlands vinden plaats in stadion Bohemians 1905 in Praag. Alle drie de wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

 

De winnaar van deze zgn. eliteronde gaat naar het eindtoernooi dat van 3 tot 15 juli 2012 in Estland wordt gehouden.

 

Stefan van der Lei mist hierdoor de komende editie van Eurovoetbal. FC Groningen A1 is één van de deelnemers van dit toermooi dat van 26 t/m 28 mei a.s. op de velden van VV Helpman en Be Quick 1887 wordt gehouden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.