Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Thomas Enevoldsen kent geen zelfkritiek: "Pieter Huistra gebruikte mij verkeerd"

De inkt onder de ontslagbrief voor Pieter Huistra is amper opgedroogd of Thomas Enevoldsen geeft op de voor hem kenmerkende wijze zijn visie op zijn voormalige coach. In een vraaggesprek met het Deense bold.dk zegt hij dat Pieter Huistra hem verkeerd heeft gebruikt: "Ik moest stijf aan de rechterkant spelen, praktisch op de zijlijn - zo'n type speler ben ik niet. Daarom vind ik dat ik verkeerd door hem ben gebruikt waardoor ik me onder hem niet veel heb ontwikkeld." Hij zegt dat zijn band met Pieter Huistra niet zo goed was als met vorige trainers die hij heeft gehad. Hij heeft bij voorkeur een coach met wie hij goed kan opschieten en met hij veel kan communiceren. Volgens hem was Huistra niet zo'n trainer.

 

Hij treurt bepaald niet om het vertrek van Pieter Huistra en hoopt dat zijn opvolger anders naar hem en zijn kwaliteiten zal kijken. Uit het vraaggesprek spreekt geen enkele zelfkritiek. De enige kanttekening die hij bij het ontslag van Huistra plaatst is de volgende: "De coach heeft een grote verantwoordelijkheid, maar ook de spelers zijn verantwoordelijk, want wij zijn het die niet op het veld hebben gepresteerd. Het is altijd de coach die op prestaties wordt afgerekend, maar ook de spelers hebben daar een groot aandeel in."

Enevoldsen zegt dat de spelers de beslissing van de clubleiding steunen: puur kijkend naar de resultaten is het niet best geweest, en dat kan niet bij een club als FC Groningen.

 

De Deen zegt dat hij zich, doordat hij naar zijn mening niet goed door Huistra is gebruikt, niet goed heeft ontwikkeld. Nu komt er een nieuwe coach - het is een nieuwe start voor iedereen, en natuurlijk ook voor hem, aldus Enevoldsen.

 

Wat ons betreft had hij iets meer zelfkritiek in het interview kunnen laten doorschemeren. In onze ogen zijn voornamelijk allerlei blessures de oorzaak van het feit dat hij dit seizoen in zegge en schrijve acht wedstrijden (in alle gevallen als invaller), goed voor in total 98 speelminuten, heeft gespeeld. In het seizoen 2010-2011 deed Huistra in maar liefst 32 van de 34 competitiewedstrijden een beroep op hem. Ook had het hem gesierd als hij ook een paar positieve aspecten over Pieter Huistra - als mens of als trainer - had laten optekenen.

 

Thmoas Enevoldsen mag dan afgeven op o.a. het communicatieve aspect van Pieter Huistra - ook de Deen zelf zou wel eens een lesje mediatraining mogen meepikken.

 

Thomas Enevoldsen, vanmorgen op de training (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.