Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

228 gasten online

Ron Jans: "Nu nog te vroeg voor terugkeer naar FC Groningen"

Wie het deze dagen over FC Groningen heeft, die heeft het vermoedelijk hetzij over Renze de Vries, van wie gisteren door een kleine 100 mensen tijdens een indrukwekkende plechtigheid afscheid is genomen, hetzij over de opvolging van Pieter Huistra. Door de naam van Ron Jans, voor velen de gedoodverfde nieuwe trainer, kan een streep worden gehaald. Jans verklaart vandaag in het Dagblad van het Noorden dat hij het nu nog te vroeg vindt voor een terugkeer naar FC Groningen.

 

Bij de Trots van het Noorden behaalde hij eerder tussen 2002 en 2010 in 309 wedstrijden een winstpercentage van 41,10% (tegen 40,26% voor Pieter Huistra, hoofdcoach tijdens 77 wedstrijden, aldus FCG Stats).

 

Wel wil Jans in de toekomst graag weer eens de hoofdtrainer van FC Groningen worden: "Of ik opnieuw trainer van FC Groningen zou willen worden? Ja, dat zou ik zeker willen, maar als je me vraagt of ik nú naar FC Groningen terug zou willen, geef ik daar een heel duidelijk 'nee' als antwoord op. Ik heb een fantastische periode bij FC Groningen gehad. Als FC Groningen al belangstelling voor mij zou hebben, vind ik dit niet het moment om terug te gaan. Dat zou onverstandig zijn. De verwachtingen zouden waarschijnlijk te hoog gespannen zijn. Het afbreukrisico is te groot. Ik heb een geweldig gevoel bij FC Groningen, dat wil ik niet kwijtraken.

 

Een nieuwe club heeft zich overigens nog niet bij Ron Jans gemeld. "Het is nog helemaal blanco. Dat is wel makkelijk. Dan hoef je ook ergens over na te denken."

 

Overigens was het diezelfde Ron Jans die stellig beweerde nooit naar sc Heerenveen te zullen gaan. We weten allemaal wat er vervolgens gebeurde. Dus we zullen zien wat het woord van Ron Jans in dit geval waard is!

 

Marcel Groninger (trainer Be Quick 1887) loopt komend seizoen stage bij FC Groningen

Het zou ons niet verbazen als de hiernaast afgebeelde Marcel Groninger de opvolger van de opvolger van Pieter Huistra wordt. Groninger, de trainer van het eerste elftal van hoofdklasser Be Quick 1887 die zijn team nu al twee jaar op het randje van de Topklasse heeft gebracht, loopt volgend seizoen stage bij FC Groningen. Hij bezit nu nog niet de vereiste paperassen om trainer van een BVO te kunnen worden, maar velen dichten de vaste bezoeker van wedstrijden van Jong FC Groningen in de toekomst een grootse carrière als trainer van een profclub toe.

 

Onlangs verklaarde Willem Lanjouw, de voormalige topschutter van Be Quick die nu voor Genemuiden uitkomt maar onlangs zijn kruisband afscheurde: "Alles is hier beter, behalve de trainer: 'Marcel Groninger is de beste trainer die ik ooit heb gehad.' " Vorig seizoen was Groninger in een poll de favoriete trainer voor Topklasser Harkemase Boys.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.