Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Vrees van Sepp de Roover komt uit: maandenlange uitschakeling door zware knieblessure

Waar we allemaal zo bang voor waren werd vandaag bevestigd: Sepp de Roover heeft aan het duel van gisteren tegen NEC een zware knieblessure overgehouden. Hij heeft de voorste kruisband van zijn linker knie afgescheurd, zo meldt de FC vandaag. Dezelfde ellende houdt Petter Andersson en Ondrej Svejdik ook maandenlang aan de kant. Sepps seizoen zit er hoogst waarschijnlijk op. Maar de kersverse international kijkt alweer vooruit.

 

Al na vijf minuten was hij noodgedwongen klaar met de wedstrijd, gistermiddag in de Euroborg tegen NEC. Bij het ontwijken van een sliding van Saidi Ntibazonkiza kwam De Roover verkeerd terecht op zijn linker been. Het volledige gewicht kwam terecht op zijn linker knie, die dit niet aankon. Sepp schreeuwde het uit van de pijn en wist het meteen: foute boel.

 

Deze knieblessure is hem niet vreemd. Op de site van FC Groningen vertelt hij: "Ik heb bij PSV op 19-jarige leeftijd een zelfde blessure gehad, maar dan aan de rechterknie. De uitkomst van de onderzoeken vandaag bevestigen slechts wat ik al vreesde. Mijn gevoel heeft me helaas niet in de steek gelaten."

(foto: OrangePictures)

 

De Roover was vandaag in het Wilhelmina Ziekenhuis van Assen voor een MRI-scan en later daarna bij een orthopeed in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daar kreeg hij de uitslag te horen.


De geplaagde Belg heeft al wel nagedacht over de operatie die onvermijdelijk is: “Het liefst zou ik mij weer willen laten opereren door dr. Van Thiel uit Winterswijk. Hij heeft de eerste keer ook de operatie uitgevoerd in de kliniek Klein Rosendael bij Arnhem. Toen stond ik binnen vijf maanden al weer op het veld, maar dat is extreem snel. Zorgvuldigheid en geduld zullen het belangrijkste zijn. Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, te meer daar ik ook net bij de selectie van het Belgisch elftal was gekomen. Maar mentaal ben ik sterk genoeg. Gisteren was ik nog down, maar ik kijk nu al weer vooruit. Ik ga het oppakken.”

 

Het nieuws komt op een moment dat niet slechter had kunnen zijn. Allereerst is het waardeloos voor Sepp zelf, die maandenlang aan de kant staat en een langdurig revalidatietraject tegemoet gaat. Maar ook FC Groningen ziet wéér een speler met een beroerde blessure afhaken. Voor een dergelijke blessure staat grofweg 6-9 maanden. Zijn seizoen voor FC Groningen zit erop, daar kunnen we gevoegelijk van uitgaan. Op blessuregebied blijft de FC dit seizoen werkelijk niets bespaard.

 

Overigens loopt het contract van De Roover op 1 juli 2010 af. FC Groningen heeft een eenzijdige optie tot verlenging.

 

Sepp, een zo voorspoedig mogelijk herstel gewenst! En Hiariej, blijf jij alsjeblieft heel, de komende maanden?

 

Klik hier voor een interview dat RTV Noord vandaag met Sepp de Roover voerde.

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.