Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

404 gasten online

Stand van zaken nieuwe trainer: FC Groningen is er nog niet uit

Het hiernaast afgebeelde heerschap is (hoogst waarschijnlijk) niet de nieuwe trainer van FC Groningen, maar de inmiddels 85-jarige Herman Emmink, tussen 1971-1982 presentator van het legendarische AVRO-programma Wie van de drie? Deze vraag is decennia later opnieuw actueel geworden, nu FC Groningen een lijstje van drie trainers die in aanmerking komen om Pieter Huistra op te volgen heeft samengesteld dan wel wil samenstellen. Vanmiddag wordt de allerlaatste training van dit seizoen afgewerkt. Wij hebben ons oor te luister gelegd, maar de aanwezige clubmensen willen niet verder gaan dan aangeven "dat FC Groningen er nog niet uit is."

 

Hans Nijland: "We nemen de tijd tot een juiste beslissing te komen."

 

Dick Heuvelman op Twitter: "Bob Maaskant, vader van Robert, gisteren bij receptie Theo Huizinga: Mijn zoon ziet FC Groningen wel zitten.'"

Waar de clubleiding nog niet uit is, is vooralsnog onbekend. Willen de nummers 1, 2 en 3 alle drie niet en moet er naar suboptimale alternatieven worden gezocht? Of is het lijstje met drie trainers nog niet eens bekend en moet daarover eerst intern overeenstemming worden bereikt? Of is de FC verder dan de club doet vermoeden en wordt al met de beoogde nieuwe trainer onderhandeld? Tot onze spijt kunnen we jullie op dit moment slechts vragen aanbieden, en nog geen antwoorden. Wordt vervolgd!

 

Hans Nijland ging vanmiddag in zijn wekelijkse nieuwsbrief als volgt in op de zoektocht naar een nieuwe trainer:


"Nadat we vorige week besloten de samenwerking met Pieter Huistra te beëindigen, zijn we ons nu volop aan het oriënteren wie de nieuwe hoofdtrainer zou moeten worden. We zullen hierbij ons huiswerk goed doen en de tijd nemen tot een juiste beslissing te komen. Het noemen van namen van kandidaten in de diverse media is al begonnen, maar wij laten ons hierdoor niet leiden of afleiden. Wij gaan zorgvuldig te werk en op het moment dat we de juiste man hebben weten te vinden, zullen we dit via deze website (www.fcgroningen.nl - red.) communiceren."

 

 

Eén van de namen die in de wandelgangen erg frequent en hardnekkig opduikt in relatie tot FC Groningen is die van Robert Maaskant, de op 10 januari jl. 43 jaar geworden 'Advisor' van het Amerikaanse Texas Dutch Lions FC. Maaskant tekende daar op 24 april jl. per 1 mei 2012 een contract voor een half jaar, maar kan tussentijds moeiteloos vertrekken. Maaskant wordt inmiddels ook in verband gebracht met De Graafschap. De Superboeren mogen dan zijn gedegradeerd naar de Jupiler League - het doet ongetwijfeld niet onder voor de huidige club van Maaskant, die de nieuwste 'aanwinsten' Joonas Kolkka en Sjaak Polak - 37 resp. 36 jaar inmiddels - vorige week op de clubsite als volgt introduceerde: "TDL FC signs top players Kolkka and Polak". Dat over Polak vervolgens wordt gezegd dat hij voor FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam heeft gevoetbald, maar vervolgens wordt afgebeeld in shirts van Veendam en RBC, zal vermoedelijk slechts weinige Amerikanen zijn opgevallen en is veelzeggend voor het niveau over de plas, een niveau dat Maaskant ongetwijfeld graag zal inruilen voor een Nederlands avontuur. Texas Dutch Lions komt uit in de USL Premier Development League (PDL), nota bene het vierde Amerikaanse niveau. De PDL is een zgn. 'amateur league'.

 

Gerelateerd artikel:

 

12-05-2012 Procedure zoektocht nieuwe trainer FC Groningen is bekend

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.