Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

"Namen van Maaskant, Booy, Van Veldhoven en Groenendijk doen nadrukkelijk de ronde"

Veel om het lijf heeft het bericht dat vandaag in de papieren versie van Voetbal International is te lezen is niet, maar we melden het toch even. Het blad meldt dat nog onduidelijk is wie de nieuwe trainer van FC Groningen wordt, en dat Henk Veldmate geen profielschets wil opstellen "omdat geen enkele trainer daarin past".

 

VI vult aan dat er vier namen zijn die "in het Groningse circuit" nadrukkelijk de ronde doen, en wel die van Robert Maaskant, Harm van Veldhoven, Foeke Booy en Alfons Groenendijk.

 

"Naam van Wim Jonk als kandidaat-coach circuleert intern bij FC Groningen"

Alfred Meester, chef van de redactie van het Dagblad van het Noorden, heeft ons vanavond bericht dat er intern bij FC Groningen nog een verrassende naam circuleert als kanddiaat-coach: Wim Jonk. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Jonk de jeugdopleiding van ajax op dit moment wil verlaten, maar vermeldenswaardig is het bericht zeker!

Wellicht dat dit bericht eerder naar de drukker is gestuurd dan dat het befaamde - en helaas nog altijd onbekende -  lijstje van drie gewenste kandidaten door de clubleiding van FC Groningen is samengesteld; in dat geval kan er een streep door minimaal één van de vier genoemde trainers. Mogelijk hebben Hans Nijland en Henk Veldmate andere trainers op het oog; we weten niet welk "Gronings circuit" VI op het oog heeft.

 

Overigens denken we dat het 'lijstje van drie' altijd geheim zal blijven, als het aan de clubleiding ligt, om te voorkomen dat de nieuwe trainer het predikaat opgespeld krijgt tweede of derde keus te zijn.

 

Wat ons betreft is de hypocriete column van Johan Derksen over Renze de Vries een opzienbarender journalistieke (wan)prestatie in de VI van vandaag. Derksen is niet te beroerd om fijntjes te wijzen op de gevolgen van de FIOD-affaire, maar vergeet voor het gemak welke kwade genius zo happig was om allerlei informatie aan te dragen die juist tot die FIOD-affaire hebben geleid. Inderdaad, diezelfde Johan Derksen. De schoonheidsprijs verdient deze actie zeker niet.

 

Interessant is overigens wat het blad schrijft onder de kop 'De bijzondere rol van Erwin van de Looi'. VI meldt:

 

'De kritiek werd algemeen gedeeld', zegt Henk Veldmate, technisch manager van FC Groningen, 'maar niemand heeft Pieter achteraf een dolk in de rug gestoken.' De rol van assistent Erwin van de Looi mag toch op z'n minst als een bijzondere worden beschouwd. In de evaluatie met de clubleiding gaf hij aan wat er schortte aan Huistra als trainer en in zijn communicatie, vooral in relatie tot z'n assistenten - naast Van de Looi zelf ook Dick Lukkien en keeperstrainer Ruud Hesp. Het was echter mede op voorspraak van Huistra dat Van de Looi - met wie hij eerder had samengewerkt in de jeugd - twee jaar geleden toetrad tot de technische staf van FC Groningen. De assistent, wiens contract doorlopt, zal komend seizoen eerste secondant zijn van een nieuwe hoofdcoach.

 

VoetbalPrimeur.nl omschrijft het in Vi genoemde viertal beknopt als volgt:

 

Booy werd vorige week ontslagen bij FC Utrecht, waar hij niet voldeed als technisch directeur. Maaskant heeft een 'zomerbaan' bij Dayton Dutch Lions in de Verenigde Staten, maar hoopt op een club uit de Eredivisie of een andere Europese competitie.

Van Veldhoven maakte enkele maanden geleden bekend zijn aflopende contract bij Roda JC niet te willen verlengen. Voor hem bestaat er ook belangstelling vanuit België en Denemarken. Groenendijk vertrekt na dit seizoen bij FC Den Bosch en hoopt op een Eredivisieclub.

 

Gerelateerde artikelen:

 

15-05-2012 Stand van zaken nieuwe trainer: FC Groningen is er nog niet uit

12-05-2012 Procedure zoektocht nieuwe trainer FC Groningen is bekend

10-05-2012 Slechte communicatie met spelersgroep en technische staf doet Huistra de das om

10-05-2012 Pieter Huistra ontslagen bij FC Groningen

29-11-2011 Contract met Pieter Huistra met één jaar verlengd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.