Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

300 gasten online

FC Groningen wint ruim van Kozakken Boys (regioselectie): 0-5

Vanavond speelt FC Groningen de tweede van drie oefenwedstrijden die vóór de zomerstop op het programma staan. In Werkendam treedt de Trots van het Noorden aan tegen een regioselectie die bestaat uit spelers van Kozakken Boys, LRC Leerdam, Stedoco, Almkerk, Alblasserdam, Barendrecht, Dussense Boys, Altena, Sleeuwijk, Be Ready en Capelle.

 

Het duel begint om 18:30 uur; de opbrengst zal bestemd zijn voor Make-A-Wish Nederland.

 

De oefenperiode van FC Groningen wordt morgen afgesloten met een oefenduel tegen Suriprofs, waarvoor o.a. Clarence Seedorf en Eljero Elia zullen uitkomen.

 

We verwachten vanavond een erg jong FC Groningen, omdat de FC vermoedelijk morgen in het Sparta-stadion tegen de Suriprofs in de sterkste opstelling wil spelen. In ieder geval zit Mark Diemers van FC Groningen A1 vandaag bij de selectie.

 

Beide teams vlak vóór de aftrap

 

Eindstand: 0-5; wedstrijdverslag en foto's staan verderop

 

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

0-1 39' Atilay Batbay (afstandsschot)


TWEEDE HELFT

0-2 66' Thomas Enevoldsen (assist Hyun Jun Suk)

0-3 77' Nick Bakker (corner Thomas Enevoldsen)

0-4 82' Hyun Jun Suk (keeper liet bal los bij corner)

0-5 87' Matías Jones (vrije trap)

 

Opstelling FC Groningen:

Fij; Batbay, Luis Pedro, Kappelhof, Van Nieff; Keurntjes, Letschert, Hoxhaj; Ben Moussa, Texeira, Bos

 

Bank: Van der Lei, Suk, Diemers, Sparv, Bakker, Ivens, Jones, Cruz Vicente (Veendam), Hiariej, Kieftenbeld, Enevoldsen

 

Opstelling in linies:


Bos - Texeira - Ben Moussa

Hoxhaj - Letschert - Keurntjes

Van Nieff - Kappelhof (aanvoerder) - Luis Pedro - Batbay

Fij

 

Ook Maikel Kieftenbeld, Petter Andersson en Virgil van Dijk zijn hier in Werkendam aanwezig.

 

De geblesseerde spelers, o.a. Kees Kwakman en Emil Johansson, krijgen de komende weken trainingsschema's mee naar huis, zodat ze fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

 

Thomas Enevoldsen komt zo'n beetje als allerlaatste aan en voegt zich bij de wisselspelers. In burger aanwezig zijn Brian van Loo, Lorenzo Burnet, Virgil van Dijk, Petter Andersson. Zij zullen vandaag niet spelen maar zijn wel meegereisd. Koen van de Laak hebben we nog niet gezien, evenmin als Dusan Tadic, die in Servië herstelt van een blessure. Hem zien we vermoedelijk pas weer terug als hij in een lelijk rood shirt tegen ons speelt....

 

De wedstrijd begint over 10 minuten en er is bijna nog geen publiek aanwezig. Jammer, want er wordt geld ingezameld voor een goed doel...

 

Johan Kappelhof is vanavond de aanvoerder. Om 18:27 uur komen de spelers er aan! Echt heel weinig publiek hier, triest.

 

Eerste helft

Om 18:31 uur trappen de Kozakken Boys af! Al snel wordt duidelijk dat dit zeker niet zo'n walk-over zal worden als onlangs tegen VV Harkstede, toen de teller op 0-21 bleef steken. Hier in Werkendam zien we in de beginfase twee min of meer gelijkwaardige teams.

 

In de 8e minuut krijgt de FC een vrije trap na hands bij de thuisploeg. Dit levert niets op. In de eerste 10 minuten hebben we nog geen kansen gezien, wel veel foute passes bie Grunn. Na een uittrap van Renze Fij die rechtstreeks over de zijlijn vliegt krijgt FC Groningen een aantal corners. Het wachten is op de echt uitgespeelde kansen.

 

Na een minuut of 20 kunnen we stellen dat FC Groningen logischerwijze de iets betere ploeg is. Kozakken Boys laten de Fc het spel maken; de Groningers ontwikkelen echter vooralsnog weinig dreiging naar voren. Henk Bos laat na een minuut of 23 van zich horen met een schot uit een moeilijke hoek. Het gevolg is een hoekschop. In lijn met het rendement uit standaardsituaties van het afgelopen seizoen leidt deze corner helaas niet tot gevaar.

 

Kort daarna krijgt David Texeira, aangespeeld door Tim Keurntjes, een kans. De Uruguayaan schiet echter veel te slap in. Even later schiet Texeira op de paal, waarna de keeper de bal te pakken krijgt. Een minuut later belandt een schot van Texeira wederom op de paal, na mooi voorbereidend werk van Atilay Batbay. Opeens krijgt FC Groningen kans op kans; de ploeg heeft nu heel veel balbezit. Maar na een half uur staat het nog altijd 0-0.

 

Henk Bos lanceert een goed schot; de keeper van de Kozakken-regioselectie kan echter redden. Aanvoerder Johan Kappelhof speelt tot nu toe een sterke partij. Dit kan echter niet verbloemen dat we tot nu getuige zijn van een dramatisch slechte wedstrijd... De afwezigheid van publiek speelt in dit waardeoordeel wellicht ook een rol, dat geven we toe.

 

Na 39 minuten komt FC Groningen eindelijk op voorsprong! Een afstandschot van Atilay Batbay vliegt tegen de touwen: 0-1! FC Groningen zet nog een beetje door en krijgt een aantal corners.

 

Een aantal spelers loopt inmiddels warm, te weten Suk, Enevoldsen, Hiariej, Ivens, Cruz Vicente (van Veendam). Er zitten 11 spelers op de bank, maar we weten niet of er na rust een compleet andere ploeg zal staan.

 

Kozakken Boys krijgt zowaar nog een corner, wat er echter geen was. Renze Fij vangt de bal. Op slag van rust redt de keeper van de thuisploeg op een schot van Petrit Hoxhaj (die bij SC Veendam op de loonlijst staat). Even later is het rust! Dit ziet ook de als toeschouwer aanwezige Leandro Bacuna.

 

Hans Nijland en Petter Andersson in de

rust in gesprek met elkaar (contractechnisch?)

 

Tweede helft

FC Groningen wisselt op diverse plaatsen. Erin komen Bakker, Hiariej, Suk, Enevoldsen, Cruz Vicente en Ivens. De opstelling is nu als volgt:

 

Enevoldsen - Suk - Bos

Hoxhaj - Keurntjes - Hiariej (aanvoerder)

Cruz Vicente - Bakker - Ivens  - Luis Pedro

Fij

 

Tom Hiariej heeft de aanvoerdersband overgenomen van Johan Kappelhof. Timo Letschert speelde overigens net als in Harkstede een aardige wedstrijd. Hij lijkt ons een goede versterking voor de B-kern van de FC.

 

FC Groningen is aan het begin van de tweede helft duidelijk beter. Thomas Enevoldsen is gedreven uit de kleedkamer gekomen. Zijn landgenoot, Nicklas Pedersen, heeft zich vandaag overigens aangesloten bij de voorlopige Deense EK-selectie en ontbreekt zowel vandaag als ook bij het oefenduel van morgen. Na een minuut of 10 neemt Enevoldsen een corner. Hij doet dit fraai, maar Suk kan er net niet bij. In de tegenstoot gaat een schot van een Kozak net naast het doel van Renze Fij.

 

FC Groningen gaat straks nog eens drie wissels toepassen: Jones, Sparv en Diemers komen voor Hoxhaj, Keurntjes en Bos. Van de aanvankelijke basis zijn nu alleen Luis Pedro en Fij nog over. In de 63e minuut vinden de wissels plaats. Tim Sparv speelt overigens op het middenveld, niet als centrale verdediger.

 

FC Groningen verdubbelt de score in de 66e minuut. Hyun Jun Suk zette goed door en gaf de bal aan Thomas Enevoldsen. De Deen raakt de bal niet goed, maar zijn schot vanaf een meter of 11 geschoten vliegt wel in het doel. 0-2!

 

Even later ligt Luis Pedro geblesseerd op de grond. Hij kan gelukkig doorspelen.

 

Na een minuut of 70 krijgt FC Groningen een vrije trap. Deze wordt door Thomas Enevoldsen heel slecht geschoten.

 

Echt grote kansen zien we ook in de tweede helft niet. FC Groningen is echter wel de spelbepalende ploeg. Dat drukt FC Groningen in de 77e minuut ook in de stand uit: uit een corner van Thomas Enevoldsen zorgt Nick Bakker met z'n hoofd voor de 0-3. Vijf minuten later maakt Hyun Jun Suk er zelfs 0-4 van. Bij een corner van FC Groningen laat de keeper van de regio-selectie de bal los waarna de Zuid-Koreaan er als de kippen bij is om de bal binnen te schieten.

 

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt FC Groningen een vrije trap op 18 meter van het vijandelijke doel. De heren Groningers bepalen via steen-papier-schaar wie de bal mag inschieten. Matías Jones is de winnaar en schiet de vrije trap feilloos binnen: 0-5 na 87 minuten! Dit is ook de eindstand, want even later zit deze wedstrijd erop! Onze terugreis, 225 km noar Stad, kan beginnen ;-)

 

Fotoreportage:

 

fcgonline is in Werkendam gearriveerd;

we zijn er klaar voor, net als de 'Kozakken'!

 

Gelukkig zijn we niet voor niets, want ook de spelersbus van de FC is er al

 

(deze foto: Emiel Venema / FC Groningen TV)

 

De meegereisde Kees Kwakman en Emil

Johansson werken een hersteltraining af

 

Kees Kwakman en Emil Johansson - ook in Werkendam kan gerevalideerd worden

 

Sportfysiotherapeut Peter Eppinga en

trainer Erwin van de Looi

 

Warming-up Kozakken Boys

 

Warming-up basisspelers FC Groningen

 

Warming-up wisselspelers FC Groningen

 

Line-up van beide teams

 

De wedstrijd zit erop...

 

... de 0-5 overwinning is binnen!

 

= = = = = = = = = = = = = = =

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Sportpark De Zwaaier in Werkendam, thuishaven van Kozakken Boys; capaciteit: 2.500 

 

De volgende spelers zullen vanavond de strijd aanbinden tegen FC Groningen:

 

Mirko Bovo (LRC Leerdam) Keeper
Dennis Mijdam (KB 1e) Keeper
Mo Hammouti (LRC Leerdam) Verdediger
Levi Slob (Stedoco) Verdediger
Lars Vorthoren (Almkerk) Middenvelder
Dennis Herremans (Alblasserdam) Verdediger
Christian Opschoor (Barendrecht) Middenvelder/ Aanvaller
Corné van Rosmalen (Kozakken Boys) Verdediger
Dylan v/d Pluijm (Kozakken Boys) Middenvelder
Andre Segeren (Dussense Boys) Middenvelder
Roel de Kruijk (Stedoco) Aanvaller
Mathijn Duizer (Altena) Verdediger
Ranil van Gastel (Altena) Aanvaller
Remco Viveen (Sleeuwijk) Middenvelder
Reijnier Francke (Be Ready) Verdediger
Giovanni Klaverweide (Capelle) Middenvelder/ Aanvaller
Marvin Westerduin (LRC Leerdam) Verdediger
Marco Damen (Kozakken Boys) Verdediger/ Middenvelder

 

Trainers:

Kees Spaan/ Ad van Seeters 

 

Eerste elftal Kozakken Boys, seizoen 2011-2012

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.