Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

FC Groningen: "Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen de club verlaten"

FC Groningen heeft op de clubsite bekend gemaakt dat de club Danny Holla en Nicklas Pedersen heeft laten weten dat zij op zoek mogen gaan naar een nieuwe club. De FC schrijft: Manager technische zaken Henk Veldmate heeft de betreffende spelers en hun zaakwaarnemers laten weten hoe de club over de toekomst van het duo, dat in het bezit is van een doorlopende verbintenis in Euroborg, denkt.

 

“Voor beide spelers bestaat de nodige belangstelling van andere clubs en wij staan dus open voor onderhandelingen. Zowel Holla als Pedersen mogen onder onze voorwaarden vertrekken bij FC Groningen. Mocht het echter zo zijn dat we er met geïnteresseerde clubs niet kunnen uitkomen, dan sluit de betreffende speler bij de start van het nieuwe seizoen gewoon aan bij onze selectie. We wilden beiden echter duidelijkheid verschaffen en aangeven dat een vertrek bespreekbaar is."

 

 

Beide spelers hebben nog een contract dat loopt tot medio 2013. Het is o.i. dus logisch dat FC Groningen niet onwelwillend tegenover een vertrek van beide spelers staat, omdat ze aan het einde van het volgende seizoen anders gratis de deur uitlopen. Dit is de laatste jaren al (te) vaak gebeurd. Voor spelers als Arnold Kruiswijk, Gibril Sankoh, Fredrik Stenman en nu dus Petter Andersson werd/wordt niets ontvangen.

 

Danny Holla mag zich in de belangstelling verheugen van ADO Den Haag en VVV-Venlo, de club die hem het afgelopen seizoen vanaf de winterstop al huurt; van belangstelling voor Nicklas Pedersen was ons niets bekend. Het Dagblad van het Noorden schrijft op vrijdag 12 mei 2012 echter dat er volgens Hans Nijland buitenlandse interesse is voor de Deen.

Danny Holla had vandaag een groot aandeel in de 1-2 overwinning van VVV-Venlo in de eerste van twee nacompetitiewedstrijden tegen Helmond Sport. Eerst leverde hij met een goed indraaiende vrije schop de assist voor het eerste Limburgse doelpunt van Vorstermans; het tweede doelpunt van VVV-Venlo maakte Danny Holla zelf. Mocht VVV-Venlo degraderen, en daar ziet het na de 1-2 uitoverwinning in Helmond bepaald niet naar uit, dan wil hij zich ongetwijfeld niet nogmaals aan VVV-Venlo laten verhuren.

 

Komend seizoen heeft FC Groningen in de personen van Tim Keurntjes, Tim Sparv, Tom Hiariej en (naar wij verwachten) Femi al vier controlerende middenvelders. Het verbaast ons dan ook niet dat FC Groningen hoopt Danny Holla te kunnen verkopen. Wij vermoeden dat de voorkeur van de FC naar een transfer aan VVV-Venlo uitgaat, zodat het Holla in een deal met Yanic Wildschut kan betrekken.

 

Nicklas Pedersen bevindt zich momenteel bij de voorlopigeDeense EK-selectie en mag nog open dat hij op het Europees Kampioenschap in actie komt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.