Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

365 gasten online

"Jeroen Veldmate kan voor drie jaar tekenen bij FC Groningen"

Stand van zaken donderdag 17 mei 2012:

De selectie van FC Groningen lijkt een metamorfose te ondergaan. Petter Andersson vertrekt en Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen ook uitzien naar een andere werkgever, zo werd vanavond bekend. Aan de inkomende spelerskant is er echter ook nieuws te melden. Het Dagblad van het Noorden schrijft vanavond op de website dat Jeroen Veldmate, de vorig jaar aan Sparta Rotterdam verkochte centrale verdediger van FC Groningen, wat de Trots van het Noorden betreft kan terugkeren naar Groningen. Hij heeft van de FC een contractaanbieding gekregen en kan een driejarige verbintenis tekenen.

 

Overigens heeft FC Groningen sowieso het recht om Veldmate Jr. transfervrij naar Groningen terug te halen. Dit is vorig jaar bij de transfer overeengekomen.

 

Het Dagblad van het Noorden schrijft op vrijdag 18 mei 2012 dat FC Groningen afgelopen dinsdagmiddag - twee dagen na de uitschakeling van Sparta Rotterdam in de nacompetitie - met Jeroen Veldmate en zijn zaakwaarnemer, Edwin Olde Riekerink, heeft gesproken. Veldmate Jr. kan een driejarig contract tekenen; FC Groningen heeft vorig jaar een gunstige terugkoopregeling bedongen. Hans Nijland: "Jeroen was enthousiast over een terugkeer."

 

UPDATE zaterdag 19 mei 2012: Jeroen Veldmate vraagt om bedenktijd

Jeroen Veldmate vertelt aan RTV Rijnmond dat Jeroen Veldmate open staat voor een terugkeer naar FC Groningen, met wie hij eerder deze week heeft gesproken. "Groningen wil mij graag terug hebben. Als een club die nog diep in je hart zit je terug wil, is dat een hartstikke mooi teken."

 

Hij heeft de FC nu om bedenktijd gevraagd: "Ik ga er goed over nadenken voordat ik de knoop doorhak. Ik moet alles goed op een rijtje zetten. Het is niet zo dat ik één, twee, drie terugga. Ik ben al eerder teruggekeerd en dat werd niet wat ik ervan verwachtte. Ik weet wat ik bij Sparta heb: Ik heb hier een stuk plezier en geluk teruggevonden. Dat je speelt en je jezelf belangrijk voelt, is wel belangrijk voor een voetballer en dat heb ik hier absoluut gevoeld. Het was voor mij belangrijk dat ik wist waar Sparta staat. Ik vind het ook belangrijk om daar met de club over te praten. Het is niet de bedoeling dat deze club in de Jupiler League blijft hangen en om eerlijk te zijn wil ik dat zelf ook niet."

Stand van zaken donderdag 17 mei 2012:

FC Groningen had nog een vacature voor een linksbenige centrale verdediger. Wij hadden echter verwacht dat de club deze vacante positie intern in de persoon van Tim Sparv, die de laatste competitiewedstrijden steevast centraal achterin speelde, zou invullen.

 

Jeroen Veldmate kwam in zijn eerste seizoen voor Sparta Rotterdam in 32 competitieduels in actie en scoorde daarin zes keer. Hij was tevens aanvoerder.

 

Relevante artikelen:

 

07-05-2012 FC Groningen praat met Jeroen Veldmate over terugkeer naar FC Groningen

25-04-2012 AZ volgt Jeroen Veldmate; FC Groningen heeft zich nog niet bij hem gemeld

21-03-2012 Keert Jeroen Veldmate terug naar FC Groningen?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.