Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

FC Groningen oefent op zaterdag 7 juli 2012 tegen BSV Kickers Emden

FC Groningen is aan de wens van veel uitwedstrijdminnende supporters tegemoet gekomen door in het oefenprogramma voor het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen een buitenlandse club, net over de grens, te regelen. Op zaterdag 7 juli 2012 is het zover. FC Groningen zal dan om 15:00 uur in het Ostfriesen-Stadion in het Duitse Emden aantreden tegen het roemruchte Kickers Emden, dat voluit Barenburger Sportverein Kickers Emden e.V. heet (bron: FC Groningen).

Wie op de clubsite van Kickers Emden kijkt, die ziet dat de club in de Oberliga Niedersachsen op een troosteloze 17e plaats staat met 0 punten uit 0 wedstrijden. De club is nl. vanwege een schuldenberg van ca. EUR 3 miljoen in een Insolvenzverfahren van het Amtsgericht Aurich verwikkeld. Alle behaalde resultaten zijn ongeldig verklaard en Kickers Emden degradeert naar de Landesliga, de Duitse zesde divisie.

 

De club heeft (veel) betere tijden gekend. Zo speelde het in 1994 om promotie naar de 2. Bundesliga. Het stadion had toen nog een capaciteit van 12.000 toeschouwers (inmiddels teruggebracht naar 7.200), maar in de verhitte strijd om promotie werd het uitpuilende stadion bevolkt door 14.000 Ostfriesische heethoofden. De promotie mislukte jammerlijk, maar er wordt nog altijd gesproken over deze legendarische voetbalgevechten.

 

Op 7 augustus 2009 speelde Kickers Emden, ook wel Die Deichkicker, Die Ostfriesen of Die Ottifanten genaamd (uit Emden komt Otto Waalkes, bedenker van de (in Ostfriesland) wereldberoemde Ottifanten), in de Oberliga Niedersachsen West een wedstrijd tegen rivaal SV Meppen. Onder de 2.963 toeschouwers waren 250 gasten uit Emden. Op Stadionfreund.de kunnen we zien hoe het er in het uitvak aan toe ging:

 

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

Het belooft ook op 7 juli a.s. een pracht van een voetbalmiddag te worden. Op naar Emden!

 

 

De wedstrijd zal voor Atilay Batbay van Jong FC Groningen een hele speciale zijn! Batbay speelde vóór zijn overgang naar de jeugdopleiding van FC Groningen voor Kickers Emden en woont nog altijd in Emden.

 

 

 

 

Oefenprogramma tot nu toe:

 

Zondag 24 juni, 14.30 uur: Eerste training 2012/2013
Zaterdag 30 juni, 15.00 uur: RWE Eemsmond – FC Groningen (Warffum)
Dinsdag 3 juli, 19.00 uur: Supportersvereniging VV Siddeburen – FC Groningen (Siddeburen)
Zaterdag 7 juli, 15.00 uur: Kickers Emden - FC Groningen (Emden, Dui)
Woensdag 11 juli, 19.00 uur: DZOH – FC Groningen (Emmen)
Zondag 15 juli, aanvang n.n.b.: Open dag (Euroborg)
Maandag 16 tot en met woensdag 25 juli: Peace Cup in Zuid-Korea, twee duels
Vrijdag 10 augustus, 20.00 uur: Start Eredivisie 2012/2013

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.