Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Nicklas Pedersen is blij: "Ik had al een jaar geleden weg gewild"

UPDATE donderdag 24 mei 2012: Nicklas Pedersen zit bij definitieve Deense EK-selectie

Stand van zaken vrijdag 18 mei 2012:

We hebben het vandaag in het Deense Ekstra Bladet verschenen vraaggesprek met Nicklas Pedersen ettelijke malen herlezen, maar wat de Deen laat optekenen is niet te bevatten. Pedersen, die in de kop van het artikel Nicklas P. wordt genoemd, zegt dat hij met voldoening terugkijkt op het gesprek met de clubleiding van FC Groningen, waarin hem te verstaan is gegeven dat hij mag uitkijken naar een andere club.

 

"Ik had een jaar geleden al weggewild, dus dit past mij goed. Ik wil het plezier in voetbal terugvinden. Het maakt me niet zoveel uit waar ik naartoe ga, als het maar is bij een ploeg waar ik niet zoveel hoef te lopen en niet hoef mee te verdedigen op de eigen helft."

 

Zijn zaakwaarnemer, Michael Steensgaard, doet in een door bold.dk gepubliceerd vraaggesprek ook een duit in het zakje. "Nicklas moet naar een club die hem beter past dan FC Groningen, waar alleen maar ballen over zijn hoofd worden geschoten."

 

UPDATE donderdag 24 mei 2012: Nicklas Pedersen zit bij definitieve Deense EK-selectie

Vandaag is bekend geworden dat Morten Olsen, de Deense bondscoach, één van de twee nog vacante plekken in zijn Deense selectie voor het Europees Kampioenschap aan Nicklas Pedersen heeft verstrekt, zo is op de website van de DBU, de Deense voetbalbond, te lezen. Olsen: "We hadden geen twijfels over Nicklas' kwaliteiten, maar wel over zijn fysieke gesteldheid. Tijdens het trainingskamp heeft hij ons echter niet alleen versteld doen staan over zijn verbazingwekkende techniek en doelgerichtheid, maar wij zijn bij hem eveneens fysiek tot de grens gegaan. Hij heeft de tests doorstaan."

 

Wij hopen dat Nicklas Pedersen, die mag uitzien naar een andere werkgever, zich tijdens het EK in de kijker van andere clubs kan spelen.


FC Groningen ontvangt € 270.000 voor levering Pedersen aan Deense EK-ploeg

Aan de plek in de EK-selectie van Pedersen is voor FC Groningen ook nog een financieel voordeel verbonden: "De UEFA heeft besloten de vergoeding voor de EK-spelers te verhogen naar 2,7 ton per speler. De UEFA heeft de vergoedingen, in vergelijking met 4 jaar geleden, bijna verdubbeld. De voetbalclubs kwamen de afgelopen jaren in opstand tegen de UEFA over het uitlenen van de spelers. De clubs klaagden over de minpunten van het uitlenen tegenover de vergoeding die de clubs verkregen. De UEFA heeft besloten de clubs tegemoet te komen en het bedrag uit te breiden naar 270.000 per speler. Tijdens het EK van 2016 zal er nog eens circa 50% extra bij komen", aldus Voetbal Online.

Stand van zaken vrijdag 18 mei 2012:

 

Pedersen beklaagt zich over de zeer defensieve speelstijl van FC Groningen en is blij dat hij momenteel bij de voorlopige Deense EK-selectie verblijft. Hij hoopt ook mee naar het EK te mogen, omdat hij denkt dat dit van positieve invloed is op de onderhandelingen met een volgende club. Wij denken echter dat zijn overige in het interview geslaakte kreten een minder goede indruk op een potentiële nieuwe werkgever maken.

 

Wij hebben de interviews letter voor letter afgestruind in de hoop een vleugje zelfkritiek te vinden. Pedersen heeft in 3,5 seizoenen door ontelbare blessures immers slechts 76 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden gespeeld, waarin hij in 36 van de 52 basisplaatsen vroegtijdig werd gewisseld vanwege allerlei pijntjes. Hierover reppen Pedersen en zijn zaakwaarnemer echter met geen woord...

 

Nicklas Pedersen zal - analoog aan zijn reactie op een eerder in het Dagblad van het Noorden geplaatst interview - ongetwijfeld verklaren dat in de Deense interviews alleen zijn negatieve quotes zijn geplaatst, en dat al zijn positieve aan het adres van FC Groningen gerichte kritieken selectief zijn weggelaten.

 

Hoe dan ook, het is te hopen dat Nicklas Pedersen snel een andere club vindt. Een weerzien met de Deen in een groen-wit shirt lijkt voor alle partijen een verre van ideale situatie. Pedersen heeft zich met al zijn uitlatingen behoorlijk in de nesten gewerkt; een andere oplossing dan een snel vertrek uit Groningen zien wij niet. Mocht geen enkele andere club bereid zijn om hem uit zijn lijden te verlossen, dan zal zijn recente weigering om met de overige spelers mee te lopen om het publiek te bedanken vermoedelijk niet zijn laatste zijn geweest.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

17-05-2012 FC Groningen: "Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen de club verlaten"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.