Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

356 gasten online

Lengte nieuw contract vermoedelijk struikelblok voor Petter Andersson

In een uitgebreid vraaggesprek met het Zweedse Fotbollskanalen zegt Petter Andersson dat FC Groningen hem een contract met een lange looptijd heeft aangeboden. Petter zegt echter dat hij dat na dit seizoen, waarin hij van begin tot eind fit is geweest, weer hoop op een nieuwe stap in zijn carrière heeft gekegen. Hij zegt dat hij dat ook duidelijk tegenover de clubleiding van FC Groningen heeft aangegeven, en dat hierover steeds weer is gepraat.

 

Uiteindelijk heeft FC Groningen de onderhandelingen afgebroken omdat de club vond dat Petter teveel met zijn eigen toekomst bezig was en niet met zijn toekomst in relatie met FC Groningen. De Zweed zegt tegenover Fotbollskanalen: "Maar welke speler denkt niet aan zijn eigen carrière? Ik denk dat dat heel natuurlijk is als je doelen en dromen hebt in het voetbal."

 

VI.nl schrijft op zaterdag 19 mei 2012 dat de lengte van het nieuwe contract inderdaad het struikelblok is geweest. We krijgen het idee dat Petter bepaald niet vol voor een nieuw avontuur bij FC Groningen wilde gaan: "Ze zeiden dat ik te veel aan m'n toekomst dacht. Dat kan wel, maar ik ben nu fit en in vorm. Ik wil nu een nieuwe stap. Ik had een goede start bij Groningen, daarna had ik misschien iets meer van mezelf kunnen laten zien. Ik wilde niet te lang bij Groningen blijven, daar kwamen we niet uit. Of ik überhaupt was gebleven weet ik niet. Het doel is om nu hoger te gaan voetballen. Ik kan niet zeggen dat ik blij ben met hoe het uiteindelijk gelopen is. Maar het ging gewoon niet meer bij Groningen." Over zijn toekomst: "Eerst op vakantie naar Zweden, daarna zien we wel."

Andersson geeft tegeover Fotbollskanalen aan dat hij eerlijk tegen de club is geweest over zijn doelen. Volgens hem is er interesse van andere clubs, maar die is er ook altijd geweest, aldus de Zweed. Meer wil hij er niet over zeggen. Zijn voorkeur gaat niet uit naar een terugkeer naar Zweden, maar naar 'iets hogers'. Het geeft hem een goed gevoel dat hij dit weer kan zeggen. 

 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat FC Groningen aan de nu 27-jarige Andersson een contract met een lengte van opnieuw vier jaar heeft aangeboden, maar dat de Zweed zich niet voor langer dan bv. twee jaar aan de FC wilde verbinden. Na één seizoen had hij dan tegen een bepaalde transfersom weg gekund; voor een overgang naar bv. een Spaanse club - zijn droom van vroeger - zou het dan niet te laat zijn geweest. En zelfs als hij een tweejarig contract zou uitdienen, dan zou hij als 29-jarige nog alle kanten op kunnen.

 

Gerelateerd artikel:

 

17-05-2012 Petter Andersson vertrekt bij FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.