Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

191 gasten online

Terugkeer Femi naar FC Groningen is zeker, meldt clubsite Brøndby

We weten niet of Hans Nijland de volgende melding aanmerkt als het verrassende en goede nieuws dat de Trots van het Noorden deze week naar buiten zal brengen, maar aan de onduidelijkheid rond de toekomst van Oluwafemi Ajilore is vandaag wel een eind gekomen. Op de officiële clubsite van Brøndby IF is vandaag te lezen dat de financieel armlastige club afscheid neemt van een vijftal spelers, waaronder Femi. Dit betekent dat de Nigeriaan het komende seizoen weer terugkeert naar FC Groningen.

 

We nemen aan dat de FC er alles aan gelegen is om Femi in zijn laatste, salarieel duurste contractjaar opnieuw te verhuren of te verkopen, maar het is maar zeer de vraag of dit lukt.

 

Wim Masker schijft in de Groninger Gezinsbode: "FC Groningen nam de Nigeriaanse international in 2008 voor € 3,3 miljoen over van FC Midtjyland, nadat pogingen om Marcel Meeuwis van Roda JC over te nemen waren gestrand, doordat de Limburgers € 4 miljoen voor hem vroegen.


De Afrikaan tekende een contract voor vijf jaar, maar beide partijen gingen ervan uit dat de volgens Deense journalisten ‘beste middenvelder van Scandinavië’ zijn contract niet zou uitdienen.


In het contract van Ajilore is naar verluidt een clausule opgenomen waarin stond dat hij in de winter van 2008 alleen weg kon als een club bereid was € 20 miljoen voor hem te betalen."

 

Teleurgestelde Femi:

"Er is niet fair met mij omgesprongen; ik had ook niet langer bij Brøndby willen blijven"

Femi zelf geeft in een door het Deense bold.dk gepubliceerd vraaggesprek aan dat hij niet vindt dat er de laatste maanden fair met hem is omgesprongen, omdat hij maar weinig speeltijd heeft gehad, terwijl hij naar Denemarken is gekomen om te spelen. Hij noemt de beslissing om zijn verblijf bij Brøndby niet te continueren een gezamenlijk besluit: de Deense club had volgens Ole Bjur geen geld om de afkoopsom aan FC Groningen te betalen, maar Femi zelf zegt dat hij ook niet langer bij Brøndby had willen blijven, zo geeft hij teleurgesteld aan.

Op 20 mei jl. schreef het Deense Sporten.dk nog dat Brøndby IF pas na afloop van de Deense competitie een beslissing zou nemen over de aflopende contracten, waaronder de huurverbintenis van Femi (zie ons artikel van die dag). Komende woensdag wordt de laatste speelronde in de hoogste Deense divisie gespeeld, maar Brøndby IF heeft nu al naar buiten gebracht dat de toekomst van Mikael Nilsson, Jan Frederiksen, Oluwafemi Ajilore, Alexander Green en Peter Madsen niet bij de nummer 9 van de Deense Suplerliga zal liggen. Femi zat afgelopen zondag opnieuw niet bij de selectie van Brøndby IF, dat thuis met 0-1 verloor van FC Nordsjælland. Laatstgenoemde club heeft met deze zege de koppositie van het ongenaakbaar geachte FC Kopenhagen overgenomen, dat met 1-0 verloor bij Femis' vroegere club, FC Midtjylland.

 

 

Sportschef Ole Bjur heeft de betrokken spelers vanmiddag individueel geinformeerd over het besluit van de clubleiding van Brøndby om niet met hen door te gaan. De club motiveert het besluit als volgt: bij de vijf spelers is het niet te verwachten dat ze komend seizoen veel speeltijd zullen krijgen. Door het besluit vroegtijdig mee te delen kunnen de spelers, die volgens Bjur allen over goede kwaliteiten en professionaliteit beschikken, verder gaan met hun carrière, die volgens Bjur ongetwijfeld succesvol zal zijn, zo lijkt hij voor te lezen uit een boekje "Hoe voer ik een slecht-nieuws-gesprek?"

 

Femi kwam het afgelopen seizoen door blessureleed en door andere prioriteiten van de nieuwe trainer in slechts 18 duels in actie.

 

 

Femi debuteerde voor FC Groningen op 14 september 2008 in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, en kreeg in de volgende wedstrijd, uit bij Heracles Almelo, al na één minuut van scheidsrechter Van Egmond de rode kaart. Het was Petter Andersson die in de 85e minuut van die wedstrijd de 1-1 scoorde. Het betekende het allereerste doelpunt van Andersson in dienst van FC Groningen.

 

Femi speelde tot nu toe 79 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij vijf maal scoorde. Hij startte 48 maal in de basis en werd 15 maal vroegtijdig gewisseld (bron: FCG Stats). Zowel Ron Jans als Pieter Huistra kregen de Nigeriaan niet "aan de praat". Drie keer is scheepsrecht?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.