Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

291 gasten online

Vanmiddag om 16 uur 'spectaculaire persconferentie' FC Groningen
DvhN: "FC Groningen presenteert 4 nieuwe spelers: Michael de Leeuw, Mitchel Schet, Stefan van der Lei en vermoedelijk Género Zeefuik"

FC Groningen heeft op de clubsite zojuist een 'spectaculaire persconferentie' aangekondigd die vanmiddag om 16:00 uur zal worden gehouden. De club schrijft dat dan "een aantal mededelingen wordt gedaan omtrent de invulling van de selectie voor het komende seizoen."

 

Het kan in onze ogen niet anders of er wordt vanmiddag meer dan één nieuwe speler gepresenteerd, gezien de bijzondere aankondiging van de persconferentie!

 

Soccernews, een bron die we op onze site bij voorkeur links laten liggen, meldt zojuist: 'FC Groningen presenteert Michael de Leeuw, Mitchell Schet, Evander Sno en Género Zeefuik op persconferentie'. Wij denken dat dit bericht niet klopt. Enkele namen zouden wel eens kunnen kloppen (Schet en Zeefuik), maar het is in onze ogen net even te stil rondom bv. Jeroen Veldmate.

 

Jan Mennega, Dagblad van het Noorden: "FC Groningen presenteert vanmiddag Michael de Leeuw en Mitchell Schet"

Jan Mennega, journalist van het dagblad van het Noorden, heeft zojuist het volgende bericht: "FC Groningen presenteert vanmiddag Michael de Leeuw als versterking voor komend seizoen. De Leeuw komt van De Graafschap." en "Behalve De Leeuw presenteert FC Groningen vanmiddag ook Mitchell Scheut van RKC." (bronnen: 1 en 2)

 

Omroep Gelderland: "Michael de Leeuw naar FC Groningen" en: "Behalve De Leeuw presenteert FC Groningen nog drie andere spelers." (bron)

"De Leeuw scoorde in de competitie liefst tien keer en was daarmee topscorer van De Graafschap. Na de winterstop begon de aanvaller steeds beter te spelen en groeide hij uit de meest gevaarlijke speler. De ex-speler van Veendam wordt om vier uur vanmiddag gepresenteerd in de Euroborg in Groningen. Behalve De Leeuw presenteert FC Groningen nog drie andere spelers."

 

Michael de Leeuw werd op 7 oktober 1986 in Goirle (Noord-Brabant) geboren en is nu dus 25 jaar oud. De 1,75m lange aanvaller speelde in de jeugd voor DWC, RKTVV en Willem II en speelde van 2009-2011 voor BV Veendam. Hij speelde 67 wedstrijden voor de Veenkolonialen waarin hij 38 doelpunten maakte. Het afgelopen seizoen speelde hij voor De Graafschap. Hij scoorde 11 doelpunten en 5 gele kaarten.

 

Omroep Brabant: "PSV'er Genero Zeefuik en RKC'er Mitchell Schet naar Groningen" (bron)

"Género Zeefuik verlaat PSV. Hij voetbalt de komende seizoenen bij FC Groningen. Zeefuik tekent dinsdagmiddag zijn contract. Voor hoe lang hij tekent is nog niet bekend. Zeefuik had in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2013.

 

Groningen contracteert verder Mitchell Schet. Die komt over van RKC. Schet voetbalde twee seizoenen in Waalwijk. De vleugelaanvaller komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar brak in Rotterdam nooit helemaal door. Hij kwam in 2010 naar RKC, omdat hij daar meer kans op speeltijd had. Schet had een aflopend contract bij RKC."

Stefan van der Lei is natuurlijk al lang en breed speler van FC Groningen. Hij zou komend seizoen doorschuiven van FC Groningen A1 naar Jong FC Groningen. Mocht hij vanmiddag officieel gepresenteerd worden, dan zou hij komend seizoen wel eens de tweede doeleman van de hoofdmacht kunnen worden, achter Luciano. In dat geval is Loenard Nienhuis ongetwijfeld één van de twee spelers die komend seizoen door de FC aan SC Veendam worden verhuurd.

 

Het zou een prachtige erkenning zijn voor de prestaties van de 19-jarige Stefan van der Lei!

 

(later meer)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.