Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

354 gasten online

Robert Maaskant gepresenteerd als nieuwe trainer FC Groningen

Vanmiddag is Robert Maaskant tijdens een druk bezochte persconferentie gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. Maaskant tekent op verzoek van FC Groningen voor de periode van één jaar. Hij kon geen assistenten meenemen naar de Trots van het Noorden, maar kan zich 100% vinden in de samenwerking met Erwin van de Looi en Dick Lukkien die assistent-trainers zullen blijven.

 

Ook met Ruud Hesp, met wie hij in de jeugd van Haarlem nog heeft gevoetbald, heeft hij inmiddels gesproken. Maaskant is blij met FC Groningen, de club die op hem - en niet alleen op hem! - op 28 september 1983 een onuitwisbare indruk maakte toen de FC in een kolkend Oosterpark aantrad tegen Atletico Madrid.

 

Robert Maaskant gaat in Groningen wonen, houdt van de stad en van de club en wil het spektakel terugbrengen, met name in de thuiswedstrijden in de Euroborg. Hij denkt dat hij goed in het noorden past: hij werkt onder het motto 'Doe maar gewoon", maar wil wel een zekere flair, brutaliteit en persoonlijkheid in de ploeg brengen.

 

De mooiste uitspraken werden tijdens het ondertekenen van het contract gedaan. Hans Nijland, toen Robert Maaskant zijn krabbel ging zetten: "Dit wordt een hele dure handtekening. Potverdorie!" Nijland overhandigde daarna de pen aan Maaskant: "Die mag je houden." Maaskant: "Dat is zeker ter compensatie van het salaris?"

 

Verderop staan fotoreportages van Jannes en Eric; ook kan de gehele persconferentie worden teruggezien!

 

Met Robert Maaskant is deze week door de clubleiding van FC Groningen gepraat over allerlei zaken die met de Trots van het Noorden te maken hebben. Ook de plannen rond het nieuwe trainingscomplex van de FC waren onderwerp van gesprek. Wat ons betreft zien de door pvanb architecten vervaardigde ontwerpen van het complex, dat op Corpus langs de A7 richting Drachten

wordt gehuisvest, er veelbelovend uit! Het complex moet naast kantoren ook onderdak bieden aan het spelershome, een bezoekersruimte en medische faciliteiten (foto's: RTV Noord / pvanb architecten).

 

Fotoreportage Jannes Veenstra van de presentatie van de nieuwe trainer Robert Maaskant

Afbeelding%2520004
Afbeelding%2520007
Afbeelding%2520009
Afbeelding%2520014
Afbeelding%2520017
Afbeelding%2520018
Afbeelding%2520019
Afbeelding%2520020
Afbeelding%2520021
Afbeelding%2520023
Afbeelding%2520024
Afbeelding%2520026
Afbeelding%2520030
Afbeelding%2520032
Afbeelding%2520033
Afbeelding%2520034
Afbeelding%2520035
Afbeelding%2520037
Afbeelding%2520038
Afbeelding%2520039
Afbeelding%2520040
Afbeelding%2520041
Afbeelding%2520042
Afbeelding%2520043
Afbeelding%2520049
Afbeelding%2520051
Afbeelding%2520053
Afbeelding%2520058
01/28 
start stop bwd fwd

 

Tijdens de presentatie van Robert Maaskant werd al gelijk duidelijk dat hij zich buitengewoon goed kan presenteren. Zo vertelde hij over zijn eerste herinnering aan FC Groningen:"Ik was 14 jaar en lag bij mijn ouders in de Oranjelaan in Bathmen naar de radio te luisteren. Het was de Europa Cup-wedstrijd van FC Groningen tegen Atletico Madrid. Dat beeld heb ik altijd vastgehouden. Die wedstrijd won Groningen geloof ik met 3-0, maar ik heb er nooit beelden van gezien."

 

Ook gaf hij aan hoe de contacten met FC Groningen zijn verlopen:"Toen ik werd benaderd, was ik direct enthousiast. Groningen is een mooie en levendige stad en FC Groningen is een levendige club. Er is altijd reuring en dat is niet altijd positief. Maar er is altijd wel wat aan de gang en het leeft bij de omgeving en supporters."

 

Robert Maaskant heeft afgelopen maandag een gesprek op Schiphol met de clubleiding van FC Groningen gevoerd. Na dat gesprek waren zowel de clubleiding als ook Maaskant enthousiast. Omdat het voor een goed werkende organisatie belangrijk is dat de trainer ook goed met de assistenten samen kan werken vond de clubleiding van de Trots van het Noorden het belangrijk dat Maaskant voor zijn eventuele aanstelling ook een gesperek met Erwin van de Looi en Dick Lukkien zou voeren. “Hier in Groningen is al een professioneel tandem aanwezig van assistenten, waar ik uitstekend mee zal kunnen werken. Door de aanwezigheid van Erwin van de Looi en Dick Lukkien was het dus ook niet nodig en mogelijk eventuele andere assistenten mee te nemen. Met Ruud Hesp heb ik vanochtend gebeld. In de jeugd heb ik nog met hem samen gespeeld bij Haarlem. Dus die ken ik ook al een tijdje”, aldus Maaskant. “Ik heb er zin in om hier te komen wonen en werken in Groningen. Met ‘FC Grun’ wil ik weer een rol van betekenis spelen in de Eredivisie. Men moet in den lande weer positief gaan praten over de club. En we zullen kijken of we weer om de play-offplaatsen kunnen meedoen.”

 

Over het feit dat de clubleiding hem een contract voor de duur van slechts één seizoen had aangeboden was Maaskant begripvol. In de huidige economische tijden zou een langdurig contract een behoorlijke financiële strop voor een club kunnen betekenen.

 

Ook over zijn huidige verbintenis bij de Texas Dutch Lions gaf Maaskant uitleg:"Bij Texas Dutch Lions kon ik mijn contract laten ontbinden als er interesse van elders zou komen. Dat zal ik straks telefonisch bij de eigenaren doen, als men daar ook wakker is. Mijn assistent is overigens wel op de hoogte. Maar ik ga morgen wel meteen terug naar Amerika om de komende weken af te ronden. Want het is ook heel leuk om daar te werken. Vanaf zondag 24 juni ga ik er hier iets moois van maken.aal doen. En daar vervolgens flair en brutaliteit aan toevoegen. Thuis in Euroborg willen we met een speelstijl voor de dag komen, waarvan we verwachten dat die goed zal vallen bij de supporters."

 

Fotoreportage Eric Smit van de presentatie van de nieuwe trainer Robert Maaskant

presentatie10
presentatie13
presentatie15
presentatie2
presentatie20
presentatie23
presentatie6
1/7 
start stop bwd fwd

 

Alle citaten zijn van de clubsite van FC Groningen overgenomen.

 

Persconferentie:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.