Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

378 gasten online

Welke spelers verhuurt FC Groningen aan SC Veendam?

In ons artikel over de overgang van aanvaller Alex M'Futila van bijna-Topklasser Be Quick 1887 naar Jong FC Groningen (hier te lezen) spraken we al over de uitpuilende selectie van FC Groningen. Zelfs zonder Jeroen Veldmate mee te rekenen telt de A-selectie van de FC maar liefst 26 spelers, en de B-kern bestaat uit 12 spelers.

 

FC Groningen is in het kader van het Kolonistenplan met SC Veendam overeengekomen om ook komend seizoen twee spelers aan SC Veendam af te staan. Met een dergelijk grote selectie moet dit geen probleem zijn. De club van trainer Gert Heerkes hoopt deze week van FC Groningen te vernemen welke spelers de FC komend seizoen wil afstaan, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vanochtend. Veendam heeft voor volgend seizoen pas 10 spelers onder contract staan...

 

Opnieuw blessure Nicklas Pedersen

Bij de 26 A-selectiespelers hebben we ook Nicklas Pedersen meegeteld. FC Groningen zou volgens Hans Nijland in verregaande onderhandelingen zijn met een andere club die de Deen zou willen overnemen, maar Pedersen haalt deze dagen - net niet voor het eerst in zijn carrière - uitsluitend vanwege nieuw blessureleed de krant. Het Deense Ekstrabladet meldde gisteren dat Nicklas Pedersen tijdens het trainingskamp van de Deense EK-selectie ogenschijnlijk een hamstringblessure in zijn rechter dijbeen heeft opgelopen. Pedersen probeerde het letsel eerst 'weg te stretchen', maar moest behandeld worden en beëindigde de training met een bandage om z'n been. Ook Morten Olsen, de Deense bondscoach, weet inmiddels dus welk fragiel vlees hij met Nicklas Pedersen in de kuip heeft.

Voor de volledigheid een opsomming van de huidige stand van zaken van de A- en B-selectie van FC Groningen: 

 

Eerste elftal FC Groningen:

 1. Luciano
 2. Leonard Nienhuis
 3. Lorenzo Burnet
 4. Johan Kappelhof
 5. Jonas Ivens
 6. Maikel Kieftenbeld
 7. Danny Holla
 8. Nicklas Pedersen
 9. Tim Keurntjes
 10. Henk Bos
 11. Leandro Bacuna
 12. Mitchell Schet
 13. Michael de Leeuw
 14. Filip Kostic
 15. David Texeira
 16. Hyun Jun Suk
 17. Matías Jones
 18. Tom Hiariej
 19. Oluwafemi Ajilore
 20. Emil Johansson
 21. Kees Kwakman
 22. Thomas Enevoldsen
 23. Género Zeefuik
 24. Paco van Moorsel
 25. Virgil van Dijk
 26. Tim Sparv

B-kern FC Groningen

 1. Stefan van der Lei
 2. Renze Fij
 3. Hilal Ben Moussa
 4. Atilay Batbay
 5. Nick Bakker
 6. Luis Pedro
 7. Jesse Renken
 8. Yoëll van Nieff
 9. Robby Holder
 10. Timo Letschert
 11. Paulo Francisco
 12. Alex M'Futila

Overigens komen voor verhuur aan SC Veendam alleen spelers in aanmerking die een contract hebben afgesloten met FC Groningen. Bij de B-kern zijn dit Stefan van der Lei, Nick Bakker en Luis Pedro.

 

Eerder schreven wij al:

 

Afgelopen seizoen bestond de gecombineerde A-selectie en B-kern uit 28 spelers. Het eerste elftal van FC Groningen bestaat inmiddels uit 26 spelers. Hierbij hebben wij Femi, Leonard Nienhuis, Danny Holla en Nicklas Pedersen meegeteld. Tel hierbij de 12 spelers van de B-kern en het moge duidelijk zijn dat de clubleiding van de Trots van het Noorden er alles aan gelegen is om een aantal van de 26 + 12 = 38 (!) spelers te slijten. Twee spelers zullen vermoedelijk aan SC Veendam worden verhuurd, en Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen de club ook verlaten. Mochten beide spelers daadwerkelijk elders onderdak vinden, dan telt de A-selectie 24 spelers. Als Jeroen Veldmate het hem gedane contractvoorstel alsnog accepteert - iets wat wij overigens betwijfelen - dan is de uitkomst van de som van A- en B-selectie zelfs 39. Een salarishuishouding die FC Groningen o.i. moeilijk kan dragen.

 

Het zou ons niet verbazen als spelers als Leonard Nienhuis en Tim Keurntjes voor verhuur in aanmerking komen. In dat geval zal FC Groningen nog wel een tweede keeper moeten aantrekken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.