Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Nicklas Pedersen maakt met drie goals indruk op training Deense EK-selectie

Morten Olsen, de Deense bondscoach, haalde zich onlangs de woede van o.a. Nicki Bille Nielsen op de hals door te verklaren dat Nicklas Pedersen het enige alternatief is om in de punt van de aanval van het Deense nationale elftal geposteerd te worden als Nicklas Bendtner, de Deense aanvaller die eigendom is van Arsenal, niet zou kunnen spelen. Links op de foto zijn overigens Pedersen en Bendtner te zien.

 

Bille Nielsen verklaarde dat hij het afgelopen seizoen voor het Spaanse Elche 11 maal heeft gescoord (en 9 assists heeft afgeleverd), Simon Makienok Christoffersen 10 keer voor Brøndby IF en Nicklas Helenius Jensen 14 keer voor Aalborg BK, aldus Sporten.dk. Bille Nielsen zegt wel dat Nicklas Pedersen goed genoeg is voor de nationale ploeg, maar hij vindt het respectloos van de Deense bondscoach om de bij FC Groningen op een zijspoor geraakte Deen, afgelopen seizoen goed voor welgeteld één doelpunt, het enige alternatief te noemen.

 

Morten Olsen lijkt het gelijk echter voorlopig aan zijn zijde te hebben. Pedersen, alweer hersteld van een vorige week op de training van het Deense elftal opgelopen blessure en afgelopen weekend bankzitter tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd van Denemarken tegen Australië, speelde gisteren op de training (de enige niet-besloten trainingssessie van deze week) in de grote partij van 11 tegen 11 in het basiselftal dat met 3-0 won. Nicklas Pedersen maakte alle doelpunten. Sommige doelpunten waren zó mooi dat het 2.000-koppige publiek in het Poolse Kolobrzeg, waar de Denen hun trainingskamp hebben opgeslagen, applaus over had voor Pedersen, die in de punt van de aanval speelde met Lasse Schöne achter hem. Het moet voor hem een nieuwe ervaring zijn geweest. Overigens speelden Nicklas Bendtner en Christian Eriksen in het zgn. B-team dat dus royaal klop kreeg.

Denemarken zal de rest van de week besloten trainen omdat Morten Olsen geen Nederlandse spionnen in zijn nabijheid wenst. Denemarken en Nederland treffen elkaar komende zaterdag op het EK.

 

Nicklas Pedersen blijft bescheiden. Hij zegt zo goed mogelijk zijn best te doen, maar zegt niet te verwachten dat hij dicht tegen een basisplek aanzit, omdat Bendtner de gehele wedstrijd tegen Australië heeft gespeeld. Pedersen hoopt wel dat hij tijdens het EK mag invallen en dat hij dan weet te scoren. Hij wil tijdens het EK niet over zijn situatie bij FC Groningen praten, maar hij zegt wel dat het EK dé mogelijkheid is om zich in de picture te spelen (bronnen: Politiken.dk; Ekstra Bladet).

 

Ook wij hopen dat Nicklas Pedersen op het EK indruk zal maken, zodat FC Groningen erin zal slagen om Pedersen, die met name op trainingen goed uit de verf komt, aan een geïnteresseerde partij te verkopen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.