Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

375 gasten online

Concept KNVB: FC Groningen start competitie met uitwedstrijd bij FC Twente

Afgelopen nacht heeft de KNVB het concept-competitieprogramma voor het komende seizoen, dat op vrijdag 10 augustus 2012 begint, gepubliceerd. Dusan Tadic kan meteen met zijn beide benen op de grond worden geplaatst, want volgens het concept zal FC Groningen het seizoen 2012-2013 op zondag 12 augustus 2012 beginnen met een uitwedstrijd bij FC Twente. De Tukkers spelen overigens Europese voorrondes op 5 en 12 juli, en mogelijk op 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus.

 

Op zondag 19 augustus 2012 mag de Trots van het Noorden promovendus Willem II ontvangen in de Groene Hel. Een week later staat er voor FC Groningen opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. PSV mag dan kennismaken met de revival van de onneembare vesting die Euroborg heet.

 

Mocht ajax enige aspiraties koesteren om de titel te prolongeren, dan is het raadzaam niet te wachten tot de laatste speelronde. In wedstrijdronde 34, die op zondag 12 mei 2013 wordt gespeeld, heeft de KNVB nl. de op voorhand legendarische pot FC Groningen - ajax ingeroosterd.

 

In het concept-programma zijn 10 thuiswedstrijden van FC Groningen op zondagmiddag ingepland, zes op zaterdagavond en één op vrijdagavond. De winterstop loopt van 24 december 2012 t/m 17 januari 2013.

Het concept-programma, waarin nog geen tijden staan en waarin geen midweekse wedstrijden zijn ingepland, wordt vanmiddag besproken tijdens een werkbijeenkomst met de betaaldvoetbalorganisaties en afgevaardigden van gemeenten en politie. Er kunnen dus nog wijzigingen in het programma worden doorgevoerd. De definitieve competitieprogramma’s voor de Eredivisie en Jupiler League seizoen 2012/’13 worden (onder voorbehoud) aanstaande maandag gepubliceerd, aldus de KNVB.

 

Fans van FC Groningen in extase - vertrouwd beeld in het seizoen 2012-2013?

(foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.