Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

David Texeira niet naar Olympische Spelen

David Texeira zal de voorbereiding op het komende seizoen gewoon met FC Groningen kunnen meedraaien. Óscar Tabárez, de 64-jarige bondscoach van het Uruguayaane nationale elftal, heeft de spits van FC Groningen volgens El Observador.com.uy en Quenonino.com nl. niet opgenomen in de voorlopige, 32-koppige selectie van Uruguay, die nog hoop mag koesteren op afvaardiging naar de Olympische Spelen, die dit jaar in Londen worden gehouden. Het voetbaltoernooi wordt gespeeld van 25 juli 2012 t/m 11 augustus 2012.

 

De groep van 32, bestaande uit 28 spelers van 23 jaar of jonger (waaronder Camilo Mayada van Danubio) en vier dispensatiespelers (Fernando Muslera, Arévalo Ríos, Luis Suárez en Edinson Cavani), wordt op 6 juli a.s. teruggebracht naar een definitieve selectie van 18 spelers en vier reserves. Aangezien David Texeira niet bij de voorlopige selectie van 32 spelers zit, moet hij zijn Olympische ambities begraven. Zijn vakantie kan nu echt beginnen; wij nemen aan dat hij begin juli aansluit bij de groep van Robert Maaskant.

Uruguay speelt tijdens de Olympische Spelen groepswedstrijden op 26 en 29 juli en op 1 augustus tegen resp. Senegal, de Verenigde Emiraten en Groot-Brittannië, en is ook daarna wellicht nog actief in het toernooi, afhankelijk van de resultaten in de groepsfase. Het zou Texeira's voorbereiding op het nieuwe seizoen dus danig frustreren. David Texeira was (in tegenstelling tot Matías Jones) nog wel opgenomen in de allereerste selectie van Uruguay, die uit maar liefst 73 spelers bestond, zie ons artikel van 14 februari 2012.

 

 

Voor David Texeira is het ongetwijfeld even slikken, maar wij hopen dat hij zich straks weer vol elan stort op het nieuwe seizoen van FC Groningen, waarin hij vermoedelijk een pittige concurrentiestrijd met Género Zeefuik en Hyun Jun Suk zal moeten uitvechten.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.

 

 

.