Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Hans Nijland: "Vermoedelijk donderdag of vrijdag presentatie twee nieuwe spelers; FC wil nog ervaren centrale verdediger"

Algemeen directeur Hans Nijland is vandaag te gast bij RTV Drenthe's Oranjedag. Hij heeft daar verklaard dat er later deze week vermoedelijk twee nieuwe spelers worden gepresenteerd. Met deze spelers zijn de onderhandelingen nog niet afgerond, maar dit kon wel eens goed gaan komen, als we afgaan op Nijlands vermoeden morgen of vrijdag nogmaals een persconferentie te zullen beleggen.

 

Het kan niet anders of het gaat om Stefano Magnasco en Marco Bizot. Nijland gaf aan dat het transferbedrag voor de Chileense rechtsback ca. € 500.000 bedraagt (dit komt overeen met de eerder door ons genoemde gelimiteerde afkoopsom van $ 600.000) en dat Marco Bizot niet als tweede keeper wordt gehaald: tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen Bizot en Luciano onderling moeten uitmaken wie eerste en tweede doelman zullen worden.

 

Na het aantrekken van Bizot en Magnasco is FC Groningen nog niet uitgewinkeld: Nijland gaf aan dat de FC nog op zoek is naar een ervaren centrale verdediger. Volgens Nijland moet 'ervaring' niet aan 'leeftijd' worden gekoppeld.

 

Volgens Cruzadoo soy yoo UC, Twitter-account van een groep fans van Universidad Católica, keert Stefano Magnasco op donderdag terug naar Chili om afscheid van zijn ploeggenoten van Universidad Católica te nemen en keert hij komend weekend terug naar Europa.

 

Dit doet vermoeden dat Stefano Magnasco morgen, donderdag, door FC Groningen wordt gepresenteerd. Dit denkt RTV Noord ook:

 

RTV Noord: "FC Groningen hoopt donderdag twee spelers te presenteren"

 

1. RTV Noord over Stefano Magnasco:

De Chileense rechtsback Stefano Magnasco kan een 4 tot 5-jarig contract tekenen bij de FC. Verder is de komst van keeper Marco Bizot van ajax bijna zeker.


De overgang van Magnasco naar Groningen moet de komende uren definitief rond komen. Met de club van Magnasco, Universidad Católica, komt FC Groningen er qua transfersom wel uit. Die bedraagt ongeveer 500.000 euro.


Algemeen directeur Hans Nijland houdt nog wel een slag om de arm: 'Juridisch moet er nog wel een en ander geregeld worden en dat ligt ingewikkeld.'

 

2. RTV Noord over Marco Bizot:

Groningen is er al wel uit met doelman Marco Bizot. 'Alleen met zijn huidige club ajax moeten we er nog uitkomen, maar dat zijn slechts een paar rimpelingen die genomen moeten worden aldus Nijland.

In onze ogen is de Zweed Mattias Bjärsmyr een interessante optie om de vacature van centrale verdediger te gaan invullen. Bjärsmyr is 26 jaar en heeft zijn contract bij het Griekse Panathinaikos onlangs laten ontbinden vanwege een enorme achterstand in salarisbetaling. Hij wordt momenteel in verband gebracht met zijn oude club, IFK Göteborg, en met Celtic.

 

 

Mattias Bjärsmyr, ervaren centrale verdediger, transfervrij

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.