Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

329 gasten online

Matías Jones in Montevideo geopereerd aan blindedarmontsteking

Misschien is het een optie de voltallige selectie van FC Groningen preventief van de blinde darm af te helpen. Nadat Virgil van Dijk op 1 april jl. van het gewraakte orgaan is ontdaan (bij hem was zelfs sprake van een acute blindedarmontsteking), heeft nu ook Matías Jones eraan moeten geloven. De Uruguayaan, die momenteel vakantie viert in zijn geboorteland, voelde zich al enige tijd niet lekker. De symptomen leken op een maag- en darmontsteking, maar toen een dieet geen uitkomst bood is hij verder onderzocht. Er werd toen een blindedarmontsteking gediagnosticeerd.

 

Hij is afgelopen nacht in een ziekenhuis in Montevideo geopeerd en is alweer aan de beterende hand. We denken dat hij er op zondag 24 juni a.s. bij de eerste training van FC Groningen gewoon bij kan zijn. Normale stervelingen hebben enkele weken nodig om volledig van een blindedarmontstekling te herstellen, maar een afgetrainde voetballer staat snel weer op het veld, zo denken wij als niet-medisch opgeleiden.

Volgens het Medisch centrum Leeuwarden heeft de blinde darm wel degelijk een functie: "Er bevinden zich talrijke lymfefollikels in de wand van de blinde darm. De lymfefollikels spelen een rol in het afweersysteem van de mens. Deze follikels komen overal in de dunne en dikke darm van de mens voor. Het weghalen van de blinde darm heeft echter geen gevolg voor het functioneren van het afweersysteem", aldus het chirurgische centrum van Friesland.

 

Wij wensen Matías Jones van harte beterschap toe!

 

Gerelateerde artikelen:

 

08-04-2012 Voorzichtig herstel Virgil van Dijk na zorgwekkende week

01-04-2012 Virgil van Dijk geopereerd aan acute blindedarmontsteking; mogelijk einde seizoen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.