Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

205 gasten online

FC Groningen presenteert Stefano Magnasco en Marco Bizot

FC Groningen heeft vanmiddag in het spelershome van de club twee aanwinsten voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Marco Bizot, een 1,93m lange, 21-jarige keeper die afgelopen seizoen aan SC Cambuur was verhuurd, kon van ajax overgenomen worden. Hij tekende een contract voor twee seizoenen met een door FC Groningen te lichten optie voor nog eens twee seizoenen. Stefano Magnasco is een 19-jarige rechtsback uit het Chileense Santiago. Hij wordt voor exact € 478.696,75 ($ 600.000) overgenomen van Universidad Católica waarvoor hij vanaf zijn tiende uitkwam en waar hij nog een doorlopende verbintenis tot 2015 had. Hij tekende bij de Trots van het Noorden een contract voor de duur van drie jaar met een door FC Groningen te lichten optie voor een vierde contractjaar. De Chileen bezit tevens een Italiaans paspoort.

 

FC Groningen heeft nog de wens om een linksbenige centrale verdediger aan de selectie toe te voegen, zo liet Hans Nijland op de persconferentie weten. De vraag is echter of deze wens ook vervuld kan worden. Hiervoor zou de club eigenlijk eerst spelers van de loonlijst moeten kunnen strepen. Nijland gaf echter aan dat het pas medio juni is en dat de competitie pas begin augustus begint. Hij zei dat Pedersen, Enevoldsen en Holla in de belangstelling staan van Mechelen (2x) en ADO; "en vanmorgen is er nog naar een andere speler van ons geïnformeerd", aldus Nijland. Wordt dus mogelijk vervolgd!

 

Marco Bizot, Stefano Magnasco en Hans Nijland (foto: fcgonline)

 

Marco Bizot kreeg een shirt met rugnummer 1 (het nummer dat Brian van Loo ook had); Stefano Magnasco kreeg een shirt met nr. 28, maar heeft aangegeven dat hij graag een shirt met nr. 29 wil, het rugnummer dat hij ook bij Universidad Católica had.

 

Op dinsdag 19 juni 2012 heeft Jan Mennega, journalist van het Dagblad van het Noorden, op Twitter bekend gemaakt dat FC Groningen voor Marco Bizot € 125.000 aan ajax heeft moeten overmaken. FC Groningen had het transferbedrag op verzoek van ajax niet genoemd.

 

Inmiddels hebben we onderaan dit artikel een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Commercieel directeur Robbert Klaver verving tijdens de persconferentie spreekstalmeester Richard van Elsacker, die met vakantie is (Hans Nijland: "ondanks het feit dat Richard met de kerst ook al met vakantie is geweest"); scout Jurrie Koolhof nam de honneurs waar van de zieke Henk Veldmate.

 

Jurrie Koolhof was lyrisch over Stefano Magnasco, die hij omschreef als een geboren rechtsback met drie 'fantastische eigenschappen': temperament, voetballend vermogen en omschakeling. In balbezit kiest hij graag snel de zijlijn en stoomt op; bij balverlies van FC Groningen weet hij heel goed of hij terug moet of druk moet zetten naar voren. Hij heeft hierbij maar weinig coaching nodig, aldus Koolhof. Koolhof denkt dat hij er erg snel kan staan in het eerste. Het feit dat hij al op zo jonge leeftijd kan meedraaien op het hoogste niveau in Chili is wat dat betreft een goede indicatie, aldus Koolhof.

 

Over Marco Bizot vertelde Jurrie Koolhof o.a. dat de lange maar toch atletische Bizot net als Luciano kansen gaat krijgen in de voorbereiding op het komende seizoen, om uit te maken wie eerste keeper van FC Groningen gaat worden. Bizot heeft volgens Koolhof goede reflexen en is een keeper die durft mee te voetballen.

 

Hans Nijland vertelde dat de regelgeving in Chili erg lastig is, en dat de laatste benodigde handtekeningen pas vannacht om half vier binnen waren gekomen bij financieel manager Marc-Jan Oldenbandringh (de opvolger van Erik Mulder); Oldenbandringh zond toen onmiddellijk een sms aan Hans Nijland. Kortom, het is de afgelopen dagen erg spannend geweest.

 

De beide nieuwe aanwinsten (foto: fcgonline)

 

Met de komst van Magnasco en Bizot heeft FC Groningen inmiddels zeven nieuwe spelers voor het komende seizoen vast weten te leggen. Paco van Moorsel, Filip Kostic, Mitchell Schet, Michael de Leeuw en Género Zeefuik werden al eerder als aanwinsten voor het seizoen 2012/2013 aan de pers gepresenteerd.

 

Naast de vergoedingssom die de Trots van het Noorden voor Stefano Magnasco moet overmaken, is de club ook een vergoedingssom voor Marco Bizot aan ajax verschuldigd. Welk bedrag met de overgang van de talentvolle keeper gemoeid is werd op verzoek van ajax niet bekend gemaakt.

 

Marco Bizot en Stefano Magnasco in het shirt van FC Groningen

(foto: FC Groningen TV)

 

Fotoreportage van de spelerspresentatie van Eric Smit

 

presentatie1
presentatie12
presentatie15
presentatie3
presentatie32
presentatie38
presentatie40
presentatie6
presentatie63
presentatie66
presentatie72
presentatie74
presentatie75
presentatie77
presentatie88
presentatie92
presentatie94
presentatie97
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reportage van OOG Radio en TV:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.