Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

287 gasten online

Luciano strijdvaardig: "Tegen Sparta en Heerenveen gaan we álles geven. Dat móét gewoon."

Uit de suggestieve kop die Sportweek gisteren boven haar interview met onze keeper, Luciano da Silva, lanceerde zou geconcludeerd kunnen worden dat Luciano de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid. Wie hem beter kent en de moeite neemt het stuk tot en met de laatste regel te lezen, die weet dat hij ons juist duidelijk wil maken dat FC Groningen tegen Sparta en een week later tegen Heerenveen meer dan ooit gebrand is op een goed resultaat. Hij en zijn ploeggenoten willen vlammen!

 

Nog niet zo heel lang geleden gaf Luciano blijk van zijn goede gevoel voor zijn en ons FC Groningen, lees bv. ons artikel van 22 november jl. hierover. Het zou dan ook wel erg raar en bepaald niet des Luciano's zijn als hij amper twee weken later om zich heen zou slaan met de woorden "We hebben geen echt team." Dit laat Sportweek ons echter wel geloven. Dit is dus het gevaar van het uit een langer stuk plukken van een aantal woorden waardoor het hele stuk uit zijn verband wordt gerukt en een heel andere lading krijgt.

 

Ons keepertje ging allereerst in op de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord: "De wil om te winnen was bij Feyenoord veel groter. Het was niet eens onze fout. Feyenoord was in de tweede helft gewoon veel beter. Wij waren beter in de eerste helft, maar een wedstrijd duurt negentig minuten hè."

 

Op deze plaats hebben we het al vaak gezegd: we hebben punten nodig, punten brengen vertrouwen en vertrouwen levert weer punten op. We zitten in een vicieuze cirkel, hieruit moeten we zo snel mogelijk uit, en hiervoor zijn inzet, strijd, en passie de altijd redding brengende medicijnen. Luciano onderschrijft dit en formuleert het als volgt: "Als je geen vertrouwen hebt, is het moeilijk om te winnen. Wij hebben geen vertrouwen, dus winnen we niet. We zitten in een heel moeilijke fase. Hoe we daar weer uit gaan komen? Door elke dag hard te blijven werken. Als we een paar wedstrijden achter elkaar winnen, gaat het vanzelf weer draaien. Want echt, we hebben nog steeds heel goede spelers. We moeten alleen nog laten zien wat we kunnen. Op dit moment staat er nog geen echt team, we zijn nog zoekende."

 

Hiermee zegt hij toch werkelijk niets verkeerds. Maar door uit bovenstaande alinea de woorden "We hebben geen echt team" te plukken en dit als samenvatting voor het hele interview te interpreteren, die doet niets anders dan onrust stoken. Onrust die er binnen de club niet is, zo meldde Hans Nijland in zijn nu al veelbesproken nieuwsbrief vandaag het volgende: "Iedereen binnen FC Groningen zal er alles aan doen wat in zijn of haar macht ligt om toe te werken naar betere tijden. Rust, geduld en vertrouwen zijn hierbij de sleutelwoorden." Deze mooie kernwaarden van onze club zijn Sander van Hal, de journalistieke broddelaar van Sportweek die achter het artikel over Luciano zit, volslagen vreemd. Terug naar de tekentafel, kerel.

 

Van Hal durft zelfs nog de provocatieve vraag te lanceren of het aangekondigde vertrek van Ron Jans wellicht invloed heeft op het spel van de FC. Luciano's reactie geeft nog meer cachet aan zijn goede intenties, getuige het slotcitaat van onze goedlachse Braziliaan in het interview: “Daar geloof ik niet in. Iedereen bij ons heeft heel veel respect voor de trainer. Ik denk dat iedereen wil dat hij met een goed resultaat bij de club vertrekt. Ons doel is en blijft Europees voetbal halen. Het verschil in punten met de bovenste ploegen is niet zó groot, dus… Als we een paar keer winnen, stijgen we alweer wat plaatsen. En als we zo spelen als in de eerste helft tegen Feyenoord, komt dat echt wel goed. Tegen Sparta en SC Heerenveen gaan we álles geven. Dat móét gewoon.

 

Wij zijn blij met deze strijdvaardige woorden. Dit is dé basis voor een goed resultaat de komende wedstrijden. Doemdenken is Luciano vreemd, menig supporter en speler kan een voorbeeld nemen aan zijn fantastische instelling!

 

Forza Luciano, forza Grunn!

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.