Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

346 gasten online

Hyun Jun Suk in de belangstelling van Fortuna Düsseldorf

UPDATE dinsdag 19 juni 2012: VI bevestigt interesse Fortuna Düsseldorf in Hyun Jun Suk

Stand van zaken donderdag 14 juni 2012:

Het na bewogen Relegationsspiele tegen Hertha BSC naar de 1. Bundesliga gepromoveerde Fortuna Düsseldorf (hiernaast weergegeven met het logo dat gehanteerd werd in de tijd dat de legendarische popgroep Die Toten Hosen Fortuna sponsorde) heeft zich bij FC Groningen gemeld voor Hyun Jun Suk. Dit heeft Hans Nijland vanmiddag na afloop van de persconferentie verklaard, aldus Wim Masker in de Groninger Gezinsbode.

 

FC Groningen heeft voor volgend seizoen drie volwaardige centrumspitsen onder contract. Volgens de directeur is daarom het vertrek van een spits bespreekbaar, aldus Masker. Een verkoop van Zeefuik is voor Nijland overigens niet bespreekbaar. "Suk willen we zeker tot en met de Peace Cup in Zuid-Korea houden", zo grapte Hans Nijland. Het contract van Suk loopt overigens nog tot medio 2013.

 

Het Dagblad van het Noorden schrijft op vrijdag15 juni 2012 dat de grap van Nijland niet als grap moet worden opgevat: "Als Suk vertrekt zal dat pas zijn na het toernooi om de Peace Cup. Contractueel is vastgelegd dat FC Groningen met de Koreaan aan de start verschijnt", aldus het DvhN, dat aanvult dat er volgens Hans Nijland tal van clubs naar Suk hebben geïnformeerd.

 

Lees verder voor meer info's uit de Gezinsbode over Pedersen, Enevoldsen, Bos, Bakker, Luis Pedro en Femi.

 

UPDATE dinsdag 19 juni 2012: Ook VI schrijft over interesse Fortuna Düsseldorf in Hyun Jun Suk;

ook Femi mag FC Groningen verlaten

In de papieren editie van Voetbal International wordt vandaag gemeld dat Fortuna Düsseldorf inderdaad hoopt dat het Hyun Jun Suk van FC Groningen kan overnemen. Dit heeft de naar de 1. Bundesliga gepromoveerde club aan de zaakwaarnemer van Suk laten weten, aldus VI, dat aanvult dat er tussen Fortuna Düsseldorf en FC Groningen nog geen concreet contact is geweest.

 

FC Groningen zit na het aantrekken van Género Zeefuik ruim in de aanvallers, maar Henk Veldmate wordt geciteerd:"Dat wil niet zeggen dat we zomaar spelers kwijt willen. We hebben duidelijk gemaakt dat een aantal jongens van de huidige selectie weg mag, zoals Danny Holla, die nu naar ADO Den Haag is gegaan, en Oluwafemi Ajilore."

 

Femi mag FC Groningen verlaten, aldus Henk Veldmate

 

Het Duitse Express.de schrijft eveneens over de interesse van Fortuna Düsseldorf in Hyun Jun Suk, en baseert zich op uitlatingen van Hans Nijland. De site is wel erg stellig en zegt dat FC Groningen de aanvaller vanwege de grote concurrentie voorin bij de FC wil afstaan, en dat zijn marktwaarde € 400.000 bedraagt. Dit is ongetwijfeld ontleend aan Transfermarkt.de. Bij Fortuna speelt Suks landgenoot Du-Ri Cha, een 31-jarige tot verdediger omgeschoolde aanvaller die transfervrij is overgekomen van het Schotse Celtic, maar tussen 2002 en 2010 vijf Duitse clubs heeft versleten.

Stand van zaken donderdag 14 juni 2012:

 

Nijland zwakte het eerder in de Deense pers gelanceerde bericht, op grond waarvan FC Groningen al overeenstemming met KV Mechelen zou hebben bereikt over een vertrek van Nicklas Pedersen èn Thomas Enevoldsen, af. Over een transfer van Pedersen is wel overeenstemming bereikt tussen FC Groningen en KV Mechelen, maar inzake Enevoldsen ligt het iets anders: KV Mechelen heeft inderdaad geïnformeerd naar Thomas Enevoldsen, maar is daar volgens Nijland niet meer op teruggekomen, zo schrijft Wim Masker.

 

Drie spelers kunnen eventueel aan SC Veendam worden verhuurd: Henk Bos, Nick Bakker en Luis Pedro, aldus de journalist van de Gezinsbode. "Veendam heeft recht op twee gratis spelers, voor een derde moeten ze betalen", meent de niets cadeau doende Hans Nijland.

 

Voor Femi bestaat geen enkele belangstelling. "Hij begint gewoon bij de groep", aldus Nijland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.