Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

362 gasten online

KV Mechelen zit komende dagen met Pedersen en Enevoldsen aan tafel

Het zal niet lang meer duren of het wordt duidelijk waar de voetbaltoekomst van Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen ligt. Zowel KV Mechelen als FC Groningen hebben er geen doekjes om gewonden: beide clubs hebben over de transfersom van beide Denen al overeenstemming bereikt. Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, zegt vandaag in de papieren versie van zowel Het Nieuwsblad als De Standaard:

 

"We hebben een akkoord met Groningen en zullen de komende dagen met beide spelers rond de tafel zitten. Indien zowel Pedersen als Enevoldsen komt, is ons huiswerk klaar."

 

Verkoop van meerdere spelers is pure noodzaak voor FC Groningen. Wim Masker gaat vandaag in de Groninger Gezinsbode in op de 'koopwoede' van FC Groningen, die volgens Masker misschien niet tot stand zou zijn gekomen als Erik Mulder nog steeds financieel directeur zou zijn geweest.

 

In de categorie tegenvallers valt wat ons betreft het bedrag ad € 150.000 dat FC Groningen op basis van informatie van de KNVB zal ontvangen voor de EK-deelname van Nicklas Pedersen en Andreas Granqvist, aldus Hans Nijland in zijn nieuwsbrief op dinsdag 19 juni 2012. Eerder was sprake van € 270.000 voor Pedersen en € 135.000 voor Granqvist. O.a. VI.nl noemde op 7 juni jl. het bedrag van € 270.000 per EK-ganger. In december wordt overigens pas exact duidelijk hoeveel de vergoeding zal bedragen, zo schrijft Nijland.

 

Op dinsdag 11 september 2012 schrijft Hans Nijland op Twitter: "FC Groningen ontvangt van de UEFA een bedrag van 273.143 euro voor deelname van spelers aan de kwalificatie en eindtoernooi van het EK 2012."

Mulders opvolger, Marc-Jan Oldenbandringh, zit niet in de directie, zodat Hans Nijland meer zijn eigen gang kan gaan, zo speculeert Masker. Hij schrijft over de noodzaak om 'enkele spelers naar de uitgang te begeleiden' het volgende: "Inclusief de van zijn verhuurperiode teruggekeerde Oluwafemi Ajilore is de selectie van FC Groningen met maar liefst acht spelers uitgebreid. Ook zijn enkele contracten opgewaardeerd. Daar tegenover staat voorlopig het vertrek van slechts vijf spelers (incl. Metaj zelfs zes - red. fcgonline). Zou er niemand meer vertrekken, dan vertoont het het huishoudboekje straks dieprode cijfers.

 

Komende zondag vindt de eerste training van het nieuwe seizoen plaats. We zijn benieuwd of er vóór die tijd daadwerkelijk spelers naar de uitgang begeleid zijn. Pas daarna is Hans Nijland bereid de laatste wens van de technische staf in te willigen: een linksbenige centrale verdediger. Ook Nijland wil nl. dat FC Groningen financieel gezond blijft, aldus Masker.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.