Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

257 gasten online

Robert Maaskant: "Er moet een brok sensatie terugkeren in Euroborg;

ik verwacht dat er nog een linker centrale verdediger komt"

Robert Maaskant komt deze week in Voetbal International uitgebreid aan het woord in de rubriek 'Hoor & wederhoor'. De nieuwe trainer van FC Groningen neemt 'op z'n Maaskants' geen blad voor de mond. Gelukkig staat zijn handtekening sinds 23 mei 2012 onder het contract met FC Groningen, want anders... Maaskant was onlangs in Polen. "Ik heb bij Wisla een fantastische tijd gehad. Nu ik daar tijdens het EK weer even terug ben geweest, was het voor mij erg leuk om zoveel positieve geluiden te horen. Veel mensen, ook van binnen de club, vroegen me wanneer ik terug zou komen en zeiden dat ze me nooit hadden moeten laten gaan.

 

Ik zou er ook zo weer gaan wonen en werken. Geen enkel probleem. Krakau is een geweldige stad, ik zou morgen mijn spullen pakken en weer verhuizen." Gelukkig voegt Maaskant toe dat Wisla Krakau daar niet concreet over is geweest en: "Ik ben er zelf ook helemaal niet mee bezig."

 

Maaskant denkt dat het niet bij de zeven al beklonken transfers blijft: "We zijn nog niet klaar. Er komt zeker nog één speler bij, verwacht ik. Iemand die centraal achterin op de linkerpositie kan spelen. Er zullen ook nog wel wat spelers vertrekken. Zo speelt er wat rond Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen en als ik het circuit zo beluister zijn dat mogelijk niet de enigen. Dat is alleen maar goed. Een frisse wind door de selectie kan helemaal geen kwaad."

Robert Maaskant zegt dat FC Groningen kan profiteren van zijn kennis en contacten in Polen: "FC Groningen heeft nu bij transfers een vaste structuur van handelen, waarbij algemeen directeur Hans Nijland en technisch directeur Henk Veldmate met hun scouts bepalend zijn, maar ik denk wel dat mijn netwerk een opening kan bieden voor de club. Daarvan is tot op heden geen gebruik gemaakt, omdat alle deals met spelers al liepen vóór mijn komst. Het zou best kunnen dat er nog meer handel komt en dat ik daar een grotere stem in ga krijgen." Maaskant had geen inbreng bij de zeven transfers die al tot stand zijn gekomen, maar dit is voor de nieuwe trainer van de FC geen probleem: "Daar heb ik me ook mee akkoord verklaard."

 

Onze zin in het komende seizoen wordt na de volgende uitspraken van Maaskant alleen maar sterker: "Ik heb maar voor één jaar getekend, dus wat mij betreft gaan we meteen volop vlammen. We hebben een gretige, jonge groep met nieuwe spelers zoals Filip Kostic, Mitchell Schet, Género Zeefuik en Michael de Leeuw van wie wij denken dat ze zich nog verder kunnen ontwikkelen. We zullen met elkaar persoonlijkheid moeten kweken. Dat doe je door als een team naar buiten te treden. Feyenoord heeft laten zien dat je een gebrek aan ervaring kunt compenseren met enthousiasme. Er moet een brok sensatie terugkeren in Euroborg. Bekijk je het realistisch, dan moet je erop rekenen dat sowieso zeven ploegen boven je gaan eindigen. Qua budget is dat normaal. Maar gelukkig is niet alles in voetbal normaal."

 

Zondag a.s.: de eerste kennismaking met Robert Maaskant op het trainingsveld!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.