Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

189 gasten online

Thomas Enevoldsen verkocht aan KV Mechelen

Stand van zaken donderdag 21 juni 2012:

Het Belgische KV Mechelen heeft op de clubsite bekendgemaakt dat het Thomas Enevoldsen heeft aangetrokken. De Deen tekent bij de door Harm van Veldhoven getrainde club een contract voor drie seizoenen. Enevoldsen had bij FC Groningen nog een contract tot medio 2014. KV Mechelen noemt de hoogte van de transfersom niet; ook over de status van de onderhandelingen met Nicklas Pedersen wordt gezwegen.

 

Volgens OOG Radio en TV is KV Mechelen nog altijd in gesprek met Nicklas Pedersen. Het Deense Tipsbladet.dk denkt dat de 'Danskerinvasionen' (Deense invasie) bij Mechelen nog niet ten einde is en dat Nicklas Pedersen de komende dagen een contract met de Belgeische club tekent.

 

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden weet inmiddels op Twitter te melden dat de 'overgang van Nicklas Pedersen zich volgens Belgische media in de afrondende fase bevindt'. Dit lijkt ons echter wat voorbarig. Veel meer dan "Naast Enevoldson en Mads Junker zou ook Nicklas Pedersen naar KV Mechelen afzakken" (Voetbalbelgië.be) wordt er door de Belgische media niet geschreven.

 

De website van het Dagblad van het Noorden schrijft dat de vergoeding, die KV Mechelen aan FC Groningen voor de transfer van Thomas Enevoldsen overmaakt, ca. € 300.000 bedraagt.

 

Transfer van Thomas Enevoldsen naar KV Mechelen definitief afgerond

KV Mechelen schrijft op de clubsite dat de vijf nieuwe aanwinsten van de club, waaronder Mads Junker en Thomas Enevoldsen, op maandag 25 juni 2012 zijn voorgesteld aan de pers. In een interview, dat op de Belgische clubsite is terug te zien, zegt Enevoldsen dat hij blij is dat hij nu onder een trainer gaat spelen die het in hem ziet zitten. Hij is onder de indruk van de grasmat van Mechelen, 'groen gras in plaats van het zand waarop ik bij FC Groningen moest spelen'.

 

Enevoldsen, die in al die jaren bij FC Groningen geen woord Nederlands lijkt te hebben geleerd, toont zich dus wederom van zijn natrappende kant. Uit het interview maken we op dat hij later op de maandag medisch gekeurd zou worden. Mechelen schrijft echter niets over het niet doorstaan van de medische test, dus wij nemen aan dat Enevoldsen nu definitief Groninger-af is.

 

Mads Junker spreekt in het interview over 'één of twee andere Deense spelers' bij KV Mechelen. Wij hopen dat de transfer van Nicklas Pedersen snel wordt afgerond.

 

FC Groningen meldt op dinsdag 26 juni 2012 op de clubsite dat Enevoldsen de medische keuring inderdaad heeft doorstaan en dat de overgang van de Deen naar KV Mechelen nu definitief is afgegrond. FC Groningen wil het transferbedrag op verzoek van KV mechelen niet bekend maken.

 

Overigens kwam Thomas Enevoldsen op maandag 25 juni 2012 in de Gazet van Antwerpen, editie Metropool Stad aan het woord. Op de opmerking van de journalist dat de supporters al helemaal in de wolken zijn met de ‘Danish dynamite’ reageert Enevoldsen als volgt: "Haha, ze mogen gerust hoge verwachtingen in mij hebben. Ik leg mezelf ook altijd heel hoge eisen op, dus dat schrikt me niet af."

 

Op de vraag of Nicklas Pedersen komt: "Dat kan, al heeft hij zijn beslissing nog niet genomen. Hij heeft enkele opties, omdat hij in de EKselectie van Denemarken zat, en wil tijdens zijn vakantie alles goed op een rijtje zetten. Ik probeer hem te overtuigen om naar Mechelen te komen, want hij zou een geweldige aanwinst voor KV zijn: een goede mens en een goed voetballer."

 

Op dr vraag of hij met Jonas Ivens over KV Mechelen heeft gesproken: "Neen, want ik zat op vakantie in Miami toen KV zich voor het eerst meldde."

Stand van zaken donderdag 21 juni 2012:

 

KV Mechelen, dat afgelopen seizoen als negende eindigde in de hoogste Belgische divisie, de Eerste Klasse, trok eerder al de transfervrije Mads Junker aan. Zowel Junker als Enevoldsen (die door KV Mechelen aanvankelijk als Enevoldson werd geïntroduceerd) moeten nog wel medisch worden gekeurd. Dit zal a.s. maandag gebeuren.

 

FC Groningen maakte op 29 augustus 2009 op de clubsite bekend dat het Thomas Enevoldsen voor een bedrag van 1.250.000 had overgenomen van het Deense Aalborg BK. Enevoldsen tekende een contract voor drie jaar met een optie voor nog twee jaar (al sprak de FC in 2008 gemakshalve over een vijfjarig contract). Deze optie werd onlangs gelicht. Enevoldsen speelde 82 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 14 maal scoorde. Hij debuteerde op 12 september 2009 in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij sc Heerenveen, waarin het enige en dus winnende doelpunt gemaakt werd door een andere Deen, Morten Nordstrand.

 

Door een chronisch gebrek aan zelfkritiek en een bepaald onderontwikkelde gave voor het goed in de praktijk brengen van communicatietrainingslessen zijn Enevoldsen en zijn landgenoot en vriend Pedersen er bij supporters niet geliefder op geworden. Het vertrek van beiden lijkt voor alle partijen dan ook de beste oplossing.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.