Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

291 gasten online

Frank de Boer gaat niet in op aanbod FC Groningen om Ron Jans op te volgen

Het heeft er alle schijn van dat de leiding van FC Groningen wederom de voorkeur heeft voor het aanstellen van een trainer met weinig eredivisie-ervaring, net zoals in 2002 toen Ron Jans als trainer van de hoofdmacht werd aangesteld. Het Dagblad van het Noorden meldt vanavond nl. dat Frank de Boer twee weken geleden door de clubleiding van de FC is benaderd om Ron Jans na dit seizoen op te volgen. De Boer heeft zondag echter bedankt voor de eer. "FC Groningen is een mooie club, maar het aanbod komt te vroeg voor mij", aldus de 112-voudig international.

 

Twee weken geleden werd De Boer (pas 39 jaar, als voetballer actief bij Ajax, Barcelona, Galatasaray, Glasgow Rangers, Al-Rayyan en Al-Shamai, en inmiddels trainer van Ajax A1 en assistent-trainer bij Oranje) benaderd door de leiding van FC Groningen. Hij wond er meteen geen doekjes omheen en antwoordde als volgt op het eervolle voorstel: "Toen ik werd benaderd om trainer van FC Groningen te worden, heb ik direct al laten doorschemeren het waarschijnlijk niet te zullen doen, maar ik heb toch anderhalve week bedenktijd gevraagd. Afgelopen zondag heb ik de club laten weten dat ik het niet doe."

 

Het Dagblad van het Noorden schrijft verder dat Frank de Boer verklaarde 'zeer vereerd' te zijn met het aanbod van FC Groningen om Ron Jans op te volgen. "Dat heb ik ook tegen de clubleiding gezegd. Ik vind FC Groningen een mooie club. Ook de visie die het uitdraagt staat mij aan, maar het aanbod komt te vroeg. Ik denk dat ik er nog niet aan toe ben om al hoofdtrainer bij een club te zijn. Had ik dat wel gevonden dan was ik graag bij FC Groningen aan de slag gegaan."

 

Ooit wil hij 'zeker' hoofdtrainer, laat Frank de Boer weten, maar hij vertelt voor een meer geleidelijke route te hebben gekozen om zijn trainerscarrière gestalte te geven. "Ik wil eerst nog trainer blijven van de A1-jeugd van Ajax en daarna ook nog een keer assistent-trainer zijn. Dat hoeft niet per se bij Ajax te zijn."

 

Of FC Groningen ook al een afzegging van Erwin Koeman op zak heeft, of dat met Erwin Koeman binnenkort gesprekken worden gevoerd is ons niet bekend. Feit is wel dat het aanstellen van een onervaren trainer in 2002 een gouden greep is gebleken.

 

 

Wordt vervolgd!

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.