Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

Marco Bizot: "Komend seizoen met FC Groningen mengen in de top vijf"

Marco Bizot, de door FC Groningen aangetrokken doelman, toont zich in een door Sipke Tjerkstra van Tjerkstra Media afgenomen interview (hier te lezen) van zijn strijdbare kant. "FC Groningen is een leuke club met de juiste ambities. De club heeft aangetoond dat ze met het binnenhalen van zeven nieuwe jongens weer mee wil strijden voor de bovenste plekken. Als het mij ligt dan gaan we ons komend seizoen mengen in de top vijf."

 

Zijn trainer, Robert Maaskant, toonde zich onlangs overigens iets bescheidener: "Bekijk je het realistisch, dan moet je erop rekenen dat sowieso zeven ploegen boven je gaan eindigen. Qua budget is dat normaal. Maar gelukkig is niet alles in voetbal normaal", zo liet hij in Voetbal International optekenen, zie ons artikel van 20 juni jl.

 

Het is duidelijk dat hij door FC Groningen niet als tweede doelman is gehaald. Zijn doel is om komend seizoen eerste keeper van FC Groningen te worden. "Luciano en ik beginnen allebei in de voorbereiding op nul. Het is aan mij om te bewijzen dat ik de nummer één ben. Hoe ik dat ga doen? Proberen mezelf te blijven en mijn best te doen. We zullen het samen uit moeten vechten."

De eerste contacten tussen FC Groningen en Bizot werden een half jaar geleden gelegd. "Het begon rustig, laten we het maar een waakvlammetje noemen. Na verloop van tijd werd de belangstelling alsmaar concreter. Ik ben heel erg blij dat het is rond gekomen. We waren er vrij vlot uit. De aanbieding die ik ontving was goed. Lang nadenken hoefde ik niet."

 

In het interview komt naar voren dat Marco Bizot getypeerd kan worden als een Engelse doelman. Hij omschrijft zichzelf als een vrij compelete keeper met leidinggevende en meevoetballende capaciteiten. Discipline is voor hem erg belangrijk: "De discipline is een belangrijk gegeven binnen de jeugdopleiding van ajax. Door je te laten zien, en door wilskracht, kom je daar waar ik me naar toe heb geknokt."

 

Morgen staat de 21-jarige Bizot voor het eerst met FC Groningen op het trainingsveld. Hij ziet ernaar uit: "Ik zie heel veel kansen bij deze club. Ik wilde graag dat stapje hoger op maken. Dat is nu gelukt. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik die stap aan kan. Ik weet dat er nog veel rek in me zit, ik zal hier nog veel kunnen leren. Ik ga er voor!"

 

Marco Bizot, op 14 juni 2012 tijdens zijn presentatie door FC Groningen

(foto: Eric Smit)

 

Om in de smaak te komen sluiten we af met de beschrijving van de kwaliteiten van Marco Bizot, zoals scout Jurrie Koolhof die op de clubsite van FC Groningen geeft:

 

Marco zit al wat langer bij ons in de scouting, aangezien hij jaren in de ajax-opleiding heeft gezeten, die we uiteraard goed kennen. Het afgelopen seizoen was Marco verhuurd aan SC Cambuur en hebben we hem uitgebreid aan het werk gezien en kunnen beoordelen in de Jupiler League. Omdat we binnen de RVO een samenwerking hebben met Cambuur, heeft Marco in dat kader zelfs een tweetal duels in ons gezamenlijke Beloftenelftal gekeept. Tegen AZ en Feyenoord en beiden werden gewonnen.


Wij kennen hem als een atletische keeper. Hij is nadrukkelijk aanwezig in het veld met een goede coaching. Hij beschikt over prima reflexen op ballen van dichtbij. Marco is ook een doelman die durft mee te voetballen en dat ook goed kan. Hij heeft bovendien een uitstekende lange bal. Een keeper die veel zelfvertrouwen uitstraalt en waarvan wij de overtuiging hebben dat hij de concurrentie met Luciano prima kan aangaan.

 

Tijdens de voorbereiding op het komende seizoen zullen we Luciano en Bizot ongetwijfeld beiden aan het werk zien in de diverse oefenwedstrijden. Dan zal duidelijk worden in wiens voordeel de tweestrijd zal worden beslecht. Een interessant duel!

 

Marco, heel veel succes gewenst bij FC Groningen!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.