Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

Zeefuik: "Ik kan niet wachten om hier de thuiswedstrijden te gaan spelen"

Género Zeefuik is al op 22 mei jl. gecontracteerd, maar hij kon vandaag pas zijn handtekening zetten onder zijn vierjarige contract met FC Groningen. Vanwege interlandverplichtingen met Jong Oranje kon Zeefuik zijn nieuwe club nog niet eerder bezoeken om de formaliteiten persoonlijk af te ronden, zo schrijft FC Groningen op de clubsite. Omdat hij internationaal nog actief was hoeft hij zich pas op maandag 2 juli a.s. te melden op het trainingsveld, samen met Leandro Bacuna, Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv, aldus FC Groningen.

 

De FC noemt Nicklas Pedersen al niet eens meer in het lijstje van spelers dat nu nog niet op het trainingsveld hoeft op te draven. Het vertrek van de Deen uit Groningen lijkt een kwestie van tijd.

 

Género Zeefuik over zijn favoriete positie: "Het maakt me niet uit of we met twee of drie spitsen gaan spelen, ik kan in beide systemen goed uit de voeten. Ik ben een diepe spits, het aanspeelpunt."

 

In De Telegraaf laat ook Robert Maaskant zich uit over het spelsysteem dat hij voor ogen heeft. Zijn ideeën daarover klinken ons als muziek in de oren: "Ik moet nog uitdokteren welk systeem het best bij deze groep past." De afgelopen seizoenen stond het systeem ongeacht de mutaties in de spelersgroep bij voorbaat vast; wij zijn blij dat het systeem het komende seizoen wordt afgestemd op de spelersgroep in plaats van omgekeerd. (foto: Erwin Otten, huisfotograaf FC Groningen)

Nadat Zeefuik vandaag zijn contract heeft ondertekend, heeft hij samen met Hans Nijland en Henk Veldmate de Euroborg, waar de nieuw ingezaaide grasmat overigens nu al prima oogt, bekeken. Género uit zich enthousiast: "Tsja, dit is wel wat. Ik heb afgelopen seizoen met N.E.C. hier op het veld gestaan en dat was al geweldig, maar om Euroborg zo vanuit de nok van het stadion te zien, is behoorlijk indrukwekkend. Ik kan niet wachten om hier de thuiswedstrijden te gaan spelen."

 

Zeefuik deed het onlangs erg goed bij Jong Oranje. In de EK-kwalificatiewedstrijden die Jong Oranje tegen Jong Luxemburg en Jong Bulgarije speelde scoorde Zeefuik in totaal vier maal. Over zijn gevoel dat hij die wedstrijden had: "Ik wist dat ik voor FC Groningen zou gaan spelen en had daarover een heel goed gevoel. Ik zat daarom ook lekker in mijn vel en heb het volgens mij heel aardig gedaan bij Jong Oranje."

 

FC Groningen schrijft over de dag van vandaag en het toekomstige rugnummer van Zeefuik het volgende:

 

Op het kantoor van Nijland keek Zeefuik vol ontzag naar shirts van roemruchte voorgangers als Luis Suárez en Marcus Berg. "Aardige spitsen… Wat opvalt is, is dat ze bij hun clubs na Groningen beiden met het rugnummer 16 zijn gaan spelen. Ik weet nog niet welk nummer ik krijg toebedeeld. We moeten zien wat beschikbaar is. Ik kom hier om doelpunten te maken en met welk rugnummer dat zal zijn, is minder belangrijk."

 

Eerder vandaag hebben wij al een voorlopige lijst met spelers en rugnummers gepubliceerd. Bij de eerste selectie zijn de rugnummers 13, 21, 23, 25, 28, 30 en 31 nog vacant; wij verwachten dat ook rugnummer 14 spoedig beschikbaar zal komen.

 

 

Blijf op de hoogte met www.livetipsportal.com.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.