Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

542 gasten online

Dagen van Gonzalo García lijken geteld in Groningen: FC wil in winterstop van hem af

Als, als, als... As is verbrande turf, zeggen ze wel eens. Maar als Sebastián Fernández eind mei 2008 wel door de medische keuring zou zijn gekomen, dan hadden we er vanaf medio vorig jaar een nieuwe Uruguayaanse spits bij gehad. Nu moest de FC in allerijl op zoek naar een nieuwe aanvaller en kwam uit bij Gonzalo García. Ruim 1,5 jaar later is de FC zó ontevreden over hem dat het in de winterstop van hem af wil, zo meldt de FC vandaag.

 

Het was op voorhand een gewaagde onderneming, het binnenhalen van Gonzalo García bij een club waar men inzet en strijd hoog in het vaandel heeft staan. Ron Jans en zijn collega's van de technische staf durfden de gok wel aan en dachten met hem een voor FC Groningen bruikbare speler binnen te hebben gehaald. Het schreef vorig jaar nog over hem bij de persconferentie n.a.v. zijn contractering: "Wij zien in Garcia een versterking voor onze selectie. Hij is een creatieve voetballer die een doelpunt kan maken en bovendien ook andere spelers in de gelegenheid kan stellen te scoren. Het is een voetballer die bij het publiek zal aanspreken."

 

Zijn carrière bij de FC heeft echter bepaald niet gebracht wat club en speler zich ervan hebben voorgesteld.

 

Schreven wij op 30 oktober jl. nog dat de wegen van García en de FC zouden gaan scheiden, maar dat hij in ieder geval tot de winterstop deel zou uitmaken van de eerste selectie (zie ons artikel van die dag) en en eventueel ook tot de wedstrijdselectie zou behoren, de situatie rond de flambayante speler is de laatste weken geëscaleerd. Slecht trainend, slecht spelend, zelfs bij de beloften niet vooruit te branden - zijn vertrek is onvermijdelijk. De FC schrijft vandaag dan ook:

 

FC Groningen wil definitief afscheid nemen van Gonzalo Garcia. De clubleiding heeft de 26-jarige speler laten weten dat er voor zijn positie binnen de selectie een oplossing dient te komen in de winterstop.

Trainer Ron Jans zal geen gebruik meer maken van de diensten van Garcia en geen beroep meer op hem doen voor de wedstrijden van het eerste elftal. De Spanjaard zal tot aan zijn vertrek uit Euroborg trainen met het Beloften-team.

Garcia was eerder al te verstaan gegeven dat, ondanks een doorlopend contract, een tussentijds vertrek voor alle partijen de beste oplossing zou zijn. In een onderling gesprek waren staf en speler tot de conclusie gekomen dat zij niet bij elkaar passen en ook niet meer gelukkig met elkaar zouden worden. De laatste weken is dat beeld tijdens trainingen en wedstrijden versterkt en dit heeft er toe geleid dat de komende periode nadrukkelijk zal worden toegewerkt naar een definitieve oplossing.

 

Afscheid nemen van elkaar kan natuurlijk niet zonder slag of stoot, de FC en García zijn medio 2008 bij volle verstand een 4-jarige verbintenis met elkaar aangegaan met voor beide partijen schriftelijk vastgelegde rechten en plichten. Het is te hopen dat er een snelle oplossing komt zonder tussenkomst van bv. een rechter. De in García geïnteresseerde clubs lijken niet voor het oprapen te liggen, wij zijn benieuwd hoe de oplossing, die er volgens de FC in de winterstop MOET komen, zal uitpakken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.