Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

411 gasten online

Zaterdag 30 juni 2012: RWE Eemsmond - FC Groningen (Warffum, 16:30 uur)

In de eerste trainingsweek hebben we genoten van een gedreven trainersstaf en een fanatieke spelersgroep, zoals overigens bij elke voorbereiding op een nieuw seizoen. De spelers zijn stuk voor stuk tot het gaatje gegaan. Zomaar een paar highlights uit week één doen ons uitzien naar de rest van de voorbereiding en naar het begin van de competitie:

 

De wisselwerking tussen Emil Johansson en Filip Kostic, de snelheid van Stefano Magnasco, het optreden van Kees Kwakman als linker middenvelder en het aanjagen en technisch vaardig zijn van kleine Nevland Michael de Leeuw (die coacht alsof hij al jaren bij de FC onder contract staat). Geweldenaar Género Zeefuik moet nog aansluiten, dus wat gaan we nog beleven? Kwakman en Johansson ogen deze week overigens bijzonder fit - het trouw volgen van het trainingsschema dat beide heren de afgelopen weken hadden meegekregen betaalt zich uit.

 

Het is zaterdag tijd voor aflevering één in de reeks Pezen in de Provincie. FC Groningen begint de oefencampagne traditiegetrouw met een duel tegen RWE Eemsmond, de amateurcombinatie van de zeven ploegen uit de gemeente Eemsmond (KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos). De laatste drie jaren won de Trots van het Noorden in Roodeschool, Uithuizermeeden en Zandeweer met resp. 0-13, 0-9 en weer 0-13 van RWE Eemsmond, en ook zaterdagmiddag verwachten we op Sportpark Westervalge in Warffum, de thuishaven van VV Warffum, weer een royale zege voor FC Groningen, dat beide helften met verschillende teams zal spelen.

 

De ploeg van Robert Maaskant zal in de eerste helft opdraven met spelers die vorig seizoen onder contract van de FC stonden, incl. de toen verhuurde Femi, en aangevuld met Michael de Leeuw. In de tweede helft kunnen we kennismaken met vijf van de zes andere nieuwe aanwinsten: Marco Bizot, Filip Kostic, Stefano Magnasco, Paco van Moorsel en Mitchell Schet. Género Zeefuik zal a.s. maandag pas bij de selectie van FC Groningen aansluiten.

 

Wij zijn zaterdag in Warffum van de partij en doen live verslag van de wedstrijd!

Op woensdag 27 juni jl. presenteerde RWE Eemsmond op de website al vol trots het veld waarop zaterdag gespeeld zal worden; naar eigen zeggen van de VV Waarvum ligt het veld er als een biljartlaken bij, het gevolg van een zorgvuldige preparatie van het veld door Gemeente Eemsmond. Vandaag is het veld als het goed is nogmaals gemaaid, zodat de lengte van het gras ten tijde van de wedstrijd 23 mm is, aldus de mathematisch onderlegde grasvirtuozen van het dansvrolijke dorp (het is zaterdag ook de topdag voor Op Roakeldais, het internationale folkloristische dansfestival, dat dit jaar voor de 47e keer plaatsvindt).

 

 

Foto: Jan Huizinga

 

De uitgebreide A- en B-selectie van FC Groningen hebben wij de afgelopen week middels trainingsverslagen al aan de orde gesteld; de tegenstander van FC Groningen is iets minder bekend. Vol trots toont RWE Eemsmond de helden die de degens morgen zullen kruisen met FC Groningen:

 

 

De selectie van het RWE Eemsmond-team bestaat uit de volgende spelers:


Johan Pijl, Robin Wever (KRC)
Robert Bakker, Pascal Koolhof (ZEC)
Willem Duinkerken, Klaas Duinkerken, Roy Reininga (Corenos)
Roy Streppel, Jeroen Linstra, Frank de Boer (De Heracliden)
Edwin Dijkstra, Richard Haan, Michel Dries (Noordpool UFC)
Niels Bosma, Martijn Woltjer, Klaas de Boer (Warffum)

 

Coach: Hemmo Battjes
Assistent: Geert Jan Zijlstra
Verzorger: Nanne Santing

 

Wij wensen iedereen morgen heel veel plezier in Warffum toe! Wij houden jullie van het wedstrijdverloop op de hoogte, dus wie niet in de gelegenheid is om naar Warffum te reizen: check onze website!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.