Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

452 gasten online

Veldmate: "Naast KV Mechelen geen andere concrete biedingen op Pedersen"

"Maandag 2 juli 2012 medische keuring Pedersen door Mechelen en slotonderhandelingen"

Stand van zaken vrijdag 29 juni 2012:

In een vraaggesprek met het Deense Tipsbladet.dk gaat technisch manager Henk Veldmate in op de situatie rond Nicklas Pedersen. Ook Thomas Enevoldsen komt aan de orde in een artikel dat kopt met 'Groningen: Rigtigt at sige farvel til danskere', oftewel: het is goed om afscheid te nemen van de Denen. Veldmate benadrukt dat FC Groningen er met KV Mechelen uit is over de transfervergoeding die de Belgen dienen te betalen om het nog één seizoen lopende contract van Nicklas Pedersen af te kopen, maar dat het nu helemaal aan Pedersen zelf is om met Mechelen rond te komen.

 

Veldmate zegt dat het voor beide partijen het beste is om uit elkaar te gaan, en dat er geen andere clubs zijn die concreet op de Deen hebben geboden. Afgelopen zondag dook in de Deense pers het gerucht op dat het Deense FC Nordsjælland in Nicklas Pedersen geïnteresseerd zou zijn. Tot een concreet bod op de Deen heeft dit dus nog niet geleid, als we Veldmate mogen geloven. 

 

UPDATE maandag 2 juli 2012: Belgische pers: "Pedersen wordt vandaag medisch gekeurd door KV Mechelen en onderhandelt daarna over laatste contractuele details"

Inderdaad zal het er vandaag, maandag 2 juli 2012, om spannen: Het Belgische Nieuwsblad schrijft vanochtend in de papieren editie: "KV Mechelen hoopt vandaag een doorbraak te forceren in de overgang van Nicklas Pedersen. De Deense EK-ganger keert terug uit vakantie en bezoekt vandaag de Mechelse spelersgroep in Meerle. Hij kan ook naar Nordsjaelland."

 

De papieren versie van de Gazet van Antwerpen, editie Metropool Stad, is nog concreter: "Vandaag beslist Nicklas Pedersen of hij ingaat op de aanbieding van KV Mechelen. De 24-jarige offensieve middenvelder, die met Denemarken op het EK vertoefde, keerde dit weekend terug uit vakantie in Spanje en zakt vandaag af naar Mechelen. Eerst legt hij medische testen af, daarna wordt onderhandeld over de laatste details van de persoonlijke voorwaarden. KV heeft al een akkoord met Groningen over de transfersom. Als Pedersen vandaag zijn handtekening zet, zit de transferactiviteit van KV erop."

Stand van zaken vrijdag 29 juni 2012:

 

Over Thomas Enevoldsen zegt Veldmate dat FC Groningen niet blij was over de wijze waarop Enevoldsen, die volgens Veldmate teleurgesteld en gefrustreerd was, zich over zijn toenmalige werkgever uitliet. De kritiek van de FC betrof niet de absentie van Enevoldsen bij uitwedstrijden: "Als je geblesseerd bent geschiedt het met de ploeg meereizen naar uitwedstrijden op basis van vrijwilligheid, dus dat hij niet meeging was eigenlijk okee. Het heeft wel geholpen bij het nemen van de beslissing om hem te willen verkopen."

 

Volgens Veldmate waren de eerste twee seizoenen van Enevoldsen okee, maar had hij in zijn derde seizoen veel met blessures te kampen. De cijfers geven Veldmate zeker gelijk: de laatste drie seizoenen speelde Thomas Enevoldsen resp. 34 (34), 40 (32) en 8 (0) officiële wedstrijden voor FC Groningen. (Tussen haakjes staat het aantal basisplaatsen, met dank aan FCG Stats.)

 

Wij hopen dat de nu nog vakantie vierende Nicklas Pedersen er begin volgende week snel uitkomt met KV Mechelen. Hij zal dan ook een bezoek aan KV Mechelen hebben gebracht en kan zich dan wellicht vinden in de ongetwijfeld niet misselijke vergoeding die hij bij de club van Harm van Veldhoven zal kunnen toucheren. Tipsbladet.dk verwacht in elk geval dat Pedersen binnenkort de overstap naar Mechelen maakt.

 

 

UPDATE zondag 1 juli 2012: DvhN: "Nicklas Pedersen praat begin deze week met KV Mechelen"

Jan Mennega, journalist van het Dagblad van het Noorden, laat op zondag 1 juli 2012 op Twitter weten dat Nicklas Pedersen begin deze week met KV Mechelen zal praten. Wij denken dat het gesprek morgen, maandag 2 juli a.s., plaatsvindt. Eerder was in de Belgische pers nl. aan gemeld dat Pedersen a.s. maandag Mechelen zou bezoeken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.