Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

266 gasten online

De Roover bereidt zich voor op knieoperatie in januari

Sepp de Roover zal zich in januari aan zijn kruisbandletsel, opgelopen op 29 november jl. in de thuiswedstrijd tegen NEC, laten opereren. De precieze datum voor de operatie, die door dr. Van Thiel in Winterswijk uitgevoerd zal worden, zal later deze maand bekend worden. Op dit moment traint Sepp de spieren van zijn linker been om in optimale conditie aan operatie en revalidatie te beginnen.

 

De Roover heeft op 19-jarige leeftijd ook al een kruisbandblessure door de dezelfde arts laten opereren. Het betrof toen een gescheurde kruisband in zijn rechter knie. Sepp, toen nog onder contract bij PSV, stond wonderbaarlijk snel weer op het veld: zijn revalidatie duurde slechts vijf maanden. Een uitzonderlijk korte revalidatieperiode voor deze zware knieblessure. Toch is het niet realistisch ervan uit te gaan dat Sepp deze keer net zo snel zal revalideren als toen. Mocht hij tegen het einde van dit seizoen nog een keer in actie kunnen komen, dan mag dat als een grote meevaller gezien worden. Realistischer is het echter om ervan uit te gaan dat Sepp in de voorbereiding op het volgende seizoen weer bij de groep kan aansluiten - mits FC Groningen de eenzijdige optie in zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract gaat lichten. Dit is ook wat De Roover zelf verwacht:“Het heeft geen enkele zin overhaast te werk te gaan en risico’s te nemen. Dit seizoen kan ik toch niet meer in actie komen, dus ik richt me in alle rust op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Als alles goed verloopt, kan ik dan gewoon vanaf het begin fit aansluiten bij de groep.”

 

Wij wensen Sepp de Roover in ieder geval een succesvolle operatie en veel sterkte met de ongetwijfeld zware revalidatie toe. Hopelijk kunnen onze drie pechvogels Andersson, Svejdik en De Roover steun bij elkaar vinden in de lange maanden van zwoegen om weer fit te worden!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.