Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

213 gasten online

Robert Maaskant: "Aanvoerderschap FC Groningen nog geen uitgemaakte zaak"

Vandaag droeg Kees Kwakman in de eerste helft van de met 0-16 gewonnen oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond de aanvoerdersband van FC Groningen. In de tweede helft, toen er bij de Trots van het Noorden elf andere spelers in het veld stonden, was Jonas Ivens de captain van de FC.

 

Al te veel conclusies moeten hieraan niet worden verbonden. Robert Maaskant zegt op de clubsite van FC Groningen het volgende over het aanvoerderschap van FC Groningen: "Kees Kwakman begon deze wedstrijd als aanvoerder, maar dat zegt nog niets. Gedurende de hele voorbereiding zullen andere spelers de band dragen. Pas vlak voor aanvang van de competitie wordt het definitief duidelijk."

Afgelopen seizoen werd pas op 2 augustus 2011 duidelijk dat Petter Andersson de aanvoerder van FC Groningen voor het seizoen 2011-2012 zou worden. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zat er toen al bijna op. Door het vertrek van Andersson moet er een nieuwe aanvoerder gekozen worden. Dit moet zorgvuldig geschieden; op dit moment heeft Maaskant nog niet eens met alle spelers in zijn selectie kennisgemaakt.

 

Robert Maaskant blikt nog even terug op de eerste trainingsweek, en op de start van de oefencampagne:

 

"We zijn afgelopen week heel scherp bezig geweest. Iedereen oogt scherp. In dit soort wedstrijden kunnen en tien of twintig vallen. Het gaat om lekker ballen. En het contact met de fans is ook leuk."

 

Robert Maaskant houdt van contact met fans.

In 2010 verraste hij de supporters van

Wisła Kraków door op de fiets het stadion

binnen te rijden. Een speler zit achterop.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.