Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

314 gasten online

Nicklas Pedersen tekent voor drie seizoenen bij KV Mechelen

De kogel is eindelijk door de kerk: Nicklas Pedersen zal FC Groningen verlaten en zijn carrière bij het Belgische KV Mechelen vervolgen. Pedersen heeft de medische keuring bij Malinwa doorstaan en een driejarig contract getekend, aldus de clubsite van KV Mechelen. De transfersom die in de clubkas van FC Groningen vloeit is op verzoek van KV Mechelen niet bekend gemaakt, aldus FC Groningen, maar bedraagt naar verluidt een bedrag dat ligt tussen € 300.000 en € 400.000.

 

FC Groningen bespaart komend seizoen eveneens een fors jaarsalaris: Pedersen zou in zijn laatste en duurste contractjaar zitten en ongetwijfeld een vorstelijk honorarium hebben opgestreken.

 

Dagblad van het Noorden: "FC Groningen ontvangt € 350.000 voor verkoop Pedersen en € 275.000 voor verkoop Enevoldsen; dit bedrag kan nog oplopen tot 350.000"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden heeft op dinsdag 3 juli 2012 op Twitter gemeld dat de transfersom die FC Groningen voor Nicklas Pedersen ontvangt € 350.000 bedraagt. Op de website schrijft het DvhN dat voor de verkoop van Thomas Enevoldsen € 275.000 is ontvangen; dit bedrag kan nog oplopen tot € 350.000: elke keer in de komende drie seizoenen dat KV Mechelen bij de eerste zes eindigt, incasseert FC Groningen € 25.000, zo staat op woensdag 4 juli 2012 in de papieren editie van het DvhN. Inzake Pedersen zijn geen bonusclausules opgenomen in het akkoord tussen beide clubs.

Een vertrek van Pedersen diende zich voor het eerst op 24 mei jl. aan, toen Hans Nijland tijdens een forum in Rolde verklaarde dat de FC bijna rond was met een toen nog niet met name genoemde club. Al snel werd duidelijk dat het om KV Mechelen ging. Het duurde niet lang totdat beide clubs er onderling uit waren, maar vanwege het EK en forse persoonlijke eisen is Pedersen zelf vandaag pas rond gekomen met de club waar inmiddels ook Thomas Enevoldsen onderdak heeft gevonden. 

 

FC Groningen nam de toen 21-jarige Nicklas Pedersen, op dat moment 12-voudig international van Jong Denemarken, begin januari 2009 voor een bedrag van € 2,2 miljoen over van het Deense FC Nordsjælland, waarvoor hij in 2007 en 2008 in totaal 20 wedstrijden heeft gespeeld waarin hij acht maal scoorde. De Deen tekende bij FC Groningen een contract tot medio 2013. Bij de Trots van het Noorden debuteerde hij op 15 januari 2009 als invaller in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ajax - de wedstrijd waarin Petter Andersson voor de eerste keer zijn kruisband afscheurde. Hij speelde in totaal 76 wedstrijden voor de FC, waarin hij 36 maal vroegtijdig naar de kant moest. Hij wist in deze 76 wedstrijden 14 maal te scoren.

 

Wij wensen Nicklas Pedersen veel succes toe bij KV Mechelen.

 

Pedersen en Enevoldsen, ook komend seizoen samen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.