Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Opvallend: FC Groningen houdt bij elftalfoto rekening met nieuwe speler

Gistermiddag heeft FC Groningen een fotopersdag voor beroepsfotografen gehouden. Tijdens deze sessie zijn er ook foto's van de spelers van FC Groningen gemaakt, alsmede een elftalfoto. Het Dagblad van het Noorden heeft vanmorgen alvast een voorproefje van het resultaat geplaatst, zij het van achteren. Wat valt op: op de achterste rij staat tussen Tim Sparv (rugnummer 8) en Virgil van Dijk (rugnummer 6) een niet-voetballer, zonder rugnummer en op blote voeten poserend. Wij nemen aan dat in deze variant van de elftalfoto achteraf een nieuwe, nu nog niet gecontracteerde speler 'gefotoshopt' kan worden, de methodiek die in een eerder stadium (seizoen 2008-2009) gepraktizeerd is toen Femi vanwege zijn aanwezigheid op de Olympische Spelen in Peking niet bij de fotosessie aanwezig kon zijn en later in de elftalfoto is gemonteerd.

 

Aangezien de potentiële nieuwe aanwinst nu op de achterste rij ingemonteerd moet worden, denken wij dat het een lange speler betreft - wellicht de beoogde linker centrale verdediger? Voor de goede orde: Tim Sparv is 1,94m lang, Virgil van Dijk 1,93m.

 

 

Aanvulling:

De 'speler' die op de achterste rij poseert tussen Sparv en van Dijk is Johan, die de genomen foto op posterformaat thuisgestuurd krijgt. Hij mocht op de foto verschijnen als winnaar van de Menzis FC Groningen Zorgpolis-prijsvraag. Johan schrijft: "Wellicht hebben jullie het bij het rechte eind en wordt binnenkort het hoofd van de nieuwe verdediger gefotoshopt op mijn lichaam."

Ongetwijfeld is er ook een foto gemaakt van de nu daadwerkelijk onder contract staande spelers, maar duidelijk is dat er hoe dan ook rekening wordt gehouden met een nieuwe aanwinst.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd! Een vluchtige analyse van de lengte van Kees Luijckx en Mattias Bjärsmyr, twee centrale verdedigers die in de wandelgangen wel eens in verband met FC Groningen zijn gebracht (overigens voor zover wij weten nimmer concreet), leert ons dat zij visueel niet zo goed tussen Sparv en Van Dijk inpassen: beiden zijn kleiner dan 1,90m.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.