Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

191 gasten online

Louis van Gaal schopt technische staf, waaronder Ruud Hesp, bij Oranje weg

De spelers van het Nederlands Elftal hebben het afgelopen Europees Kampioenschap voor duizenden hondstrouwe meegereisde en miljoenen fanatiek in Nederland meelevende fans moedwillig met hun onacceptabel egocentrische, zelfs asociale houding verknald. Het eigen belang ging vóór alles en dus was het na de poulefase gedaan met de overbetaalde verwende snotapen. Wie gedacht had dat de nieuwe bondscoach, Louis van Gaal, schoon schip zou maken onder de werkweigerende internationals komt bedrogen uit.

 

Schoon schip wordt slechts gemaakt onder de technische staf van Oranje, die massaal de laan wordt uitgestuurd, met inbegrip van keeperstrainer Ruud Hesp, die zijn job bij FC Groningen combineerde met werkzaamheden bij het Nederlands Elftal. Zelfs de komst van de al vastgelegde Alfred Schreuder, beoogd opvolger van Philip Cocu, wordt ongedaan gemaakt, aldus VI.nl. Schreuder is nog niet eens begonnen maar is nog vóór zijn aanstelling ontslagen.

 

Wij nemen aan dat de aan de reorganisatie verbonden afkoopsom komend seizoen op clubs en supporters wordt afgewenteld middels draconische sancties voor onbenullige vergrijpen, en dat er een stroom van op Amsterdam georiënteerde technische stafleden en internationals richting het Oranje van Van Gaal en zijn assistent, Danny Blind, zal stromen.

 

De KNVB bewijst eens te meer een kliek van witte boorden-criminelen te zijn, waarvan Ruud Hesp - die momenteel vakantie viert en één en ander vermoedelijk uit de pers moet vernemen - een nieuw slachtoffer is.

Ruud Hesp werd op 31 oktober 1965 in Bussum geboren en keepte tussen 1985 en 2002 ca. 500 wedstrijden voor achtereenvolgens HFC Haarlem, Fortuna Sittard, Roda JC, FC Barcelona (2x landskampioen, 1x Spaanse beker, 1x Europese Supercup) en weer Fortuna Sittard, waar hij zijn actieve carrière afsloot. Hij maakte als derde doelman wel deel uit van de selecties voor het EK van 1996 en het WK van 1998. De enige wedstrijd die hij speelde voor het Nederlands Elftal was op 24-05-1998 in voorbereiding op het WK van 1998. Het betrof een oefenwedstrijd tegen FC Lausanne-Sport in Zwitserland

 

Hij werd keeperstrainer en teammanager van het eerste elftal van Roda JC, en combineerde dit vanaf medio 2006 met een baan als keeperstrainer bij Oranje. Hij was de opvolger van Stanley Menzo, die net hoofdtrainer was geworden van FC Volendam (bron: Trouw).

 

In 2007 maakte Hesp de overstap van Roda JC naar FC Groningen, waar hij Roy Beukenkamp ging vervangen. Beukenkamp was keeperstrainer van de FC maar ging zich toeleggen op scoutingswerkzaamheden. Eerst bij FC Groningen, later bij FC Twente.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Ruud Hesp, de oudere broer van Danny Hesp, bij FC Groningen een breed takenpakket zou krijgen en zich zou moeten gaan richten op de keepers van de eerste selectie, het beloftenteam en de A- en B-jeugd, zo schrijft AD.nl. Gaandeweg zijn loopbaan bij FC Groningen is zijn focus echter op het eerste elftal en de B-kern komen te liggen.

 

Wij hopen dat Ruud Hesp zich snel over het afgeserveerd worden bij Oranje kan heenzetten. De manier hoe bij de KNVB met mensen wordt omgesprongen zegt alles over de bondsbobo's en niets over de betrokken technische stafleden (keeperstrainer Ruud Hesp, videoanalist Wim Rip, looptrainer Egid Kiesouw en de al vastgelegde assistent Alfred Schreuder). Ruud Hesp weet dat zijn kennis en ervaring op keepersvlak bij FC Groningen wél wordt gewaardeerd!

 

Ruud Hesp keepte tussen 1997 en 2000

maar liefst 100 competitiewedstrijden voor Barcelona

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.