Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

FC Groningen wint in door onweer geteisterd Emmen ruim van DZOH: 0-13

FC Groningen speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van DZOH uit Emmen. Het was het vierde oefenduel van de Trots van het Noorden, en tevens het laatste tegen een amateurploeg. Na vandaag volgen nog drie oefenwedstrijden tegen Nederlandse profclubs (FC Volendam, FC Emmen en SC Veendam) en drie krakers tegen buitenlandse opponenten (HSV, winnaar of verliezer van Sunderland tegen Seongnam Ilhwa Chunma en C.A. Osasuna). DZOH 1 kwam afgelopen seizoen uit in de 2e klasse J van het zaterdagvoetbal, maar degradeerde jammerlijk naar de 3e klasse D.

 

FC Groningen won de wedstrijd vanavond met 0-13 na een ruststand van 0-4. De wedstrijd moest in de eerste helft tot twee maal toe door scheidsrechter Eric Braamhaar worden onderbroken vanwege hevig onweer. Erg jammer voor de vlekkeloze organisatie van de wedstrijd dat de weersomstandigheden niet meewerkten.

 

Bij FC Groningen zou in de tweede helft voor het eerst in deze oefencampagne niet een totaal nieuw elftal op het veld staan, zo meldde FC Groningen vooraf op de website. Dat bleek aardig te kloppen: FC Groningen heeft vanavond in het geheel niet gewisseld.

 

Eindstand: 0-13; live wedstrijdverslag verderop

 

Doelpunten: Suk (4), Bos (3), Van Moorsel (2), Hiariej, Ivens, Van Dijk, Letschert

 

Het scorebord van DZOH kon de dubbele cijfers vanavond niet aan...

 

Verderop staat een fotoreportage van de vandaag volledig verzopen Eric Smit! Bedankt kerel!

Fotoreportage van DZOH - FC Groningen van Eric Smit:

 

DSC_9638
DSC_9640
DSC_9641
DSC_9641(1)
DSC_9648
DSC_9649
DSC_9650
DSC_9656
DSC_9657
DSC_9671
DSC_9673
DSC_9677
DSC_9678
DSC_9684
DSC_9688
DSC_9690
DSC_9697
DSC_9705
DSC_9708
DSC_9713
DSC_9719
DSC_9721
DSC_9725
DSC_9733
DSC_9738
DSC_9742
DSC_9752
DSC_9755
DSC_9761
DSC_9774
DSC_9779
DSC_9780
DSC_9783
DSC_9788
DSC_9790
DSC_9810
DSC_9813
DSC_9817
DSC_9821
DSC_9829
DSC_9837
DSC_9838
DSC_9842
DSC_9844
DSC_9849
DSC_9856
DSC_9858
DSC_9880
DSC_9887
DSC_9905
DSC_9906
DSC_9928
DSC_9950
DSC_9977
DSC_9990
DSC_9993
01/56 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

5' 0-1 Tom Hiariej (schot rand strafschopgebied, met links!)

11' 0-2 Henk Bos (mooi schot)

32' 0-3 Henk Bos (eigen actie)

36' 0-4 Jonas Ivens (kopbal uit corner)

 

TWEEDE HELFT

49' 0-5 Hyun Jun Suk (assist Paco van Moorsel)

63' 0-6 Hyun Jun Suk (strafschop)

68' 0-7 Paco van Moorsel (afstandsschot)

70' 0-8 Virgil van Dijk (verwoestend afstandsschot)

73' 0-9 Hyun Jun Suk (eigen actie)

76' 0-10 Timo Letschert (schot over keeper heen)

85' 0-11 Paco van Moorsel (van dichtbij in het doel gepoeierd)

89' 0-12 Henkie Bos (wederom mooi schot)

90' 0-13 Hyun Jun Suk (van dichtbij gescoord)

 

Opstelling FC Groningen:

 

Bizot; Francisco, Van Dijk, Ivens, Van Nieff; Femi, Hiariej; Letschert, Van Moorsel, Bos; Suk

Bank: Luciano, Magnasco, Kieftenbeld, Sparv, De Leeuw (meer niet!)

 

Género Zeefuik ontbreekt vanwege een lichte blessure, anders zou ook hij bij de selectie hebben gezeten.

 

Opstelling in linies:


Suk

Bos - Van Moorsel - Letschert

Hiariej - Femi

Van Nieff - Ivens - Van Dijk - Francisco

Bizot

 

De wedstrijd staat onder leiding van Eric Braamhaar; het schijnt dat Martin Drent, oud-speler van zowel FC Groningen als DZOH, straks de aftrap zal verrichten!

 

Aanvoerder is vanavond  Tom Hiariej. A.s. vrijdagavond speelt Jong FC Groningen in Haren (Esserberg) een oefenwedstrijd tegen Be Quick; hieraan zullen ook spelers van de A-selectie meedoen. Een dag later oefent FC Groningen, ook in Haren (Sportpark de Koepel), tegen FC Volendam. Kortom, de spelers worden een beetje verdeeld over deze drie wedstrijden, vandaar de kleine afvaardiging vandaag.

 

Line-up van beide ploegen

 

Een aantal bevindingen

 

De spelersgroep is deze week een beetje opgesplitst omdat er drie oefenwedstrijden zijn: vrijdag en zaterdag zijn er ook nog twee potjes. We zijn van plan met name de nieuwelingen na zaterdag even stuk voor stuk (subjectief) te beoordelen. De nieuwelingen hebben vanavond niet gespeeld, op Van Moorsel (goed gespeeld vandaag, heeft neusje voor de goede positie, speelt graag in de spits zodat het op 442 lijkt!) en de vanavond werkloze Bizot na. 

 

Wie we vandaag in het wedstrijdverslag niet hebben genoemd heeft niet echt opvallend gespeeld en gewoon zijn werk gedaan, zoals Femi. De verdediging werd niet op de proef gesteld; leuk om te zien was dat Virgil van Dijk 'op z'n Granqvists' mee opstoomde.

Timo Letschert is een leuke speler met een aardige, verrassende actie in huis. Echte aanwinst voor de B-kern.

 

Man of the match: voor ons Henk Bos.

 

Verslag eerste helft

Om 19:00 uur fluit Braamhaar voor het begin! Niet Martin Drent maar een klein jongetje trapt af.

 

FC Groningen begint wat slordig aan de wedstrijd, met balverlies, maar breekt de score toch al na vijf minuten open. Tom Hiariej zorgt voor de 0-1 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, met links!

 

 

We horen hier in Emmen van FC Groningen zelf dat de transfer van Joey Potveer van AZ naar Jong FC Groningen nog helemaal niet rond is, zoals het Dagblad van het Noorden vanmorgen wel degelijk berichtte. Hoezo zorgvuldige berichtgeving... Ruud Hesp moet hem nog beoordelen, en Potveer moet ook nog medisch worden gekeurd. De intentie is er wel om er met elkaar uit te komen, maar dat is natuurlijk wat anders dan wat het DvhN vanmorgen schreef!

 

FC Groningen verdubbelt in de 11e minuut de score. Het is Henk Bos, zeer sterk spelend in de beginfase, die met een mooi schot voor de 0-2 zorgt. Meteen daarna schiet Suk op de paal na een voorzet van Bos. Vóór de 0-2 had de FC ook al bijna gescoord, maar Bos gaf de bal net te ver achter Suk voor. Suk had daarna moeten scoren toen hij een dot van een kans kreeg uit een voorzet van Timo Letschert. Kortom, FC Groningen domineert behoorlijk, wat natuurlijk ook te verwachten was.

 

Inmiddels staat SC Veendam op een 1-0 voorsprong tegen ajax (doelpunt van Katschner), toch ook even het vermelden waard ;-)

 

Ondanks het beroerde weer is er aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Hopelijk kan de oefenpot uitgespeeld worden. Het is nu wel droog, maar het dondert behoorlijk...

 

De keeper van DZOH oogt niet al te best, hij lijkt nogal onzeker.

 

Inmiddels is het hard begonnen te regenen, en overdekt verslag doen van deze pot is hier helaas niet mogelijk... Het spel van de FC zakt wat in, na een heel leuk begin. FC Groningen is wel de betere partij, maar niet zo dwingend; het weet zich amper kansen te creëren.


Na ca. 28 minuten staakt Eric Braamhaar de wedstrijd vanwege onweer. Het is echt een onvoorstelbaar noodweer. Keiharde regen en de tijd tussen bliksem en donder is 3 seconden, kortom de blikseminslag is slechts één km van het veld verwijderd.

 

Een kleine tien minuten later wordt de regen wat minder; we denken dat de wedstrijd straks wel hervat zal worden.Om 19:35 uur komen de spelers het veld alweer op. Maar nu begint het weer een beetje te onweren...

 

Om 19:37 uur hervat scheidsrechter Braamhaar desondanks de wedstrijd. Suk produceert meteen een afstandsschot, maar de keeper van DZOH redt. Even later een scrimmage in het strafschopgebied van DZOH, maar nog geen score. Virgil van Dijk mengt zich steeds nadrukkelijker in de aanval. Opnieuw noodweer...

 

Uitblinker Henk Bos zorgt met een mooie eigen actie na 32 minuten voor de 0-3! Suk scoort hierna ook, maar opnieuw gaat zijn kopbal over het doel. Jonas Ivens laat in de 36e minuut zien hoe wel moet: hij kopt raak uit een corner. Het staat 0-4!


Meteen daarna wordt de wedstrijd opnieuw gestaakt. Wij vragen ons af of het opnieuw hervat zal worden, en dit zullen de aanwezige 1.500 toeschouwers ook denken. Volgens Buienradar zal het straks opnieuw weer droog worden, en dan ook droog blijven...

 

Scheidsrechter Braamhaar heeft nu in ieder geval wel besloten dat het rust is (na 38 minuten spelen). Wellicht volgt er straks nog een tweede helft.

 

Tweede helft

Om een uur of 8 is het weer droog geworden, laten we hopen dat we straks een tweede helft zonder onderbrekingen kunnen krijgen! Om 20:04 uur is het tweede bedrijf weer begonnen. FC Groningen is ongewijzigd uit de catacomben gekomen, maar de spelers hebben zich wel omgekleed en spelen nu in zwarte broeken en witte shirts! Een bizarre combinatie van uit- en thuistenue dus.

 

Hyun Jun Suk was in de eerste helft al diverse malen dichtbij een doelpunt, maar in de 49e minuut is het eindelijk raak! Hij rond een mooie actie en assist van Paco van Moorsel doeltreffend af: 0-5! Een groot deel van het publiek ontgaat dit overigens aangezien dit deel al naar huis is gegaan, jammer. En ... inmiddels regent het ook alweer...

 

Twee foto's die een indruk geven hoe de regen hier huishoudt:

 

Timo Letschert in aparte combinatie van

uit- en thuistenue

 

Wedstrijdbeeld

 

Rechtsback Paulo Francisco komt na een kwartier in botsing met iemand van DZOH, maar hij kan gelukkig doorspelen. Even later krijgt de thuisploeg een kansje - de allereerste in de hele wedstrijd! Meteen daarna een fijne aanval van de FC. Suk legt goed terug op Paco van Moorsel die een schot afvuurt, maar de doelman van DZOH redt prima.

 

Na 64 minuten krijgt FC Groningen een strafschop na een overtreding op Timo Letschert! Hyun Jun Suk neemt 'm, en in 3e instantie raak na 2x op de paal geschoten te hebben ;-) 0-6!

 

FC Groningen loopt vervolgens uit naar 0-9 door doelpunten van Paco van Moorsel (een droge knal vanaf redelijke afstand), Virgil van Dijk (verwoestend afstanddschot, mooiste doelpunt van de avond!) en Hyun Jun Suk (eigen actie).

 

 

Timo Letschert zorgt in de 76e minuut met een mooi schot over de keeper heen voor de dubbele cijfers (die overigens door het scorebord niet aangegeven kunnen worden): 0-10!

 

Ballenjongen Milko, bibberend van de kou...

Je hebt je kranig geweerd, kerel - toppertje!

 

Nog een kleine tien minuten en deze oefenwedstrijd zit erop! Het veld is verrassenderwijs nog vrij goed bespeelbaar. FC Groningen heeft wat gas teruggenomen. DZOH krijgt een kans, maar dit levert geen gevaar op.

 

DZOH-speler met rugnummer 13 is razend populair bij het thuispubliek, we proberen nog even te achterhalen wie dat is! Hij probeerde Suk te poorten, en dit lukte ook, waarna er een gejuich van een deel van het publiek - zijn fans - opsteeg. De speler in kwestie maakte toen een paar juichgebaren naar zijn aanbidders. Genieten ;-)

 

Naschrift redactie: Olaf, prominent lid van de vriendenkring van de betreffende nummer 13, schreef ons het volgende:


"De nummer 13 van DZOH was Edwin Scheper! Wij als vrienden vonden het de moeite waard om hem even goed aan te moedigen ;-) Het kon ook geen kwaad gezien het weer en dan is een beetje lol maken toch wel het minste wat we kunnen doen!"

 

Ook Patrick Gierveld, een andere speler van DZOH, mag zich in een immense populariteit verheugen. Speciaal voor hem hadden zijn vrienden het volgende spandoek in elkaar geknutseld:

 

 

Paco van Moorsel scoort van dichtbij de 0-11 met een ziedend schot, we zijn 85 minuten onderweg. Eén minuut voor tijd scoort Henk Bos zelfs de 0-12, wederom met een prachtig schot! Bos zou daarmee samen met Suk topscorer van de avond geweest met drie doelpunten, maar ... Hyun Jun Suk scoort in de slotminuut van dichtbij de 0-13!

 

Even later fluit scheidsrechter Braamhaar voor het einde, en kunnen we noar hoes! Voor de goede orde: FC Groningen heeft vanavond niet gewisseld.

 

= = = = = = = = =

 

Leuk detail: Op 6 februari 2011 maakte Martin Drent zijn debuut voor DZOH en werd dat jaar kampioen van de derde klasse. Helaas vertrok onze held toen naar Nieuw Buinen...

 

 

FC Groningen treft in Emmen op de volgende, ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerde opponent:

 

 

 

Sportpark De Rietlanden, Emmen

 

De kampioensploeg van DZOH van seizoen 2010-2011, met achteraan

rechts niemand minder dan Martin Drent

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.