Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Hans Nijland: "Zoektocht naar linker CV gaat door; Kruiswijk komt nu niet"

Stand van zaken donderdag 12 juli 2012:

Hans Nijland zat vanmiddag in de studio van RTV Noord en heeft telefonisch een aantal vragen van luisteraars beanwoord. De algemeen directeur gaf aan dat FC Groningen nog altijd op zoek is naar een ervaren linker centrale verdediger (hij sprak niet over een linksbenige centrale verdediger), maar dat dit niet eenvoudig is en zeker geen gelopen koers is. Onlangs heeft hij dit ook in een nieuwsbrief verteld en er is sindsdien dus niet veel veranderd. Nijland gaf aan dat er wel geld in kas zit voor een achtste versterking. Er hoeven dus niet eerst spelers te worden verkocht.

 

Volgens Nijland zijn er op dit moment 13.600 van de beschikbare 15.800 seizoenkaarten verkocht.

 

UPDATE zaterdag 14 juli 2012:

"Arnold Kruiswijk biedt zichzelf aan FC Groningen aan; Hans Nijland: 'Geen interesse' "

ELF Voetbal bericht vandaag dat Arnold Kruiswijk, die ondanks een nog twee jaar doorlopend contract transfervrij mag vertrekken bij sc Heerenveen, heeft aangeklopt bij FC Groningen, maar dat Hans Nijland hem heeft laten weten niet in zijn diensten geïnteresseerd te zijn.

Stand van zaken donderdag 12 juli 2012:

 

Nijland gaf aan dat FC Groningen Arnold Kruiswijk nu niet terughaalt naar Groningen omdat de FC dit op dit moment niet verstandig vindt. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de forse financiële wensen van de naar Friesland uitgeweken verdediger die tussen 2002 en 2008 in maar liefst 172 wedstrijden het shirt van FC Groningen droeg. Hij scoorde in al deze wedstrijden één maal, zoals we allemaal weten in het verkeerde doel, en wel op 10 september 2006 in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, die uiteindelijk wel met 2-1 werd gewonnen.

 

Vandaag is overigens bekend geworden dat Arnold Kruiswijk sc Heerenveen transfervrij mag verlaten, ook al heeft hij nog een twee jaar doorlopend contract (bron: Omrop Fryslân, dat ondanks het Koeterwaals veelzeggend kopt met 'Arnold Kruiswijk mei fuort').

 

Ook Kim Young Chan wordt niet naar Groningen gehaald. De landgenoot van Hyun Jun Suk heeft enige tijd geleden een succesvolle stage in Groningen gelopen maar is op dit moment niet de door FC Groningen gewenste versterking.

 

Tenslotte vertelde Hans Nijland dat Joey Potveer nu wel is vastgelegd (al verklaarde FC Groningen gisteravond tegenover ons dat de overgang nog niet helemaal rond is: Ruud Hesp moet Potveer nog bekijken en Potveer moet nog medisch worden gekeurd) en dat het gerucht dat de Japanse keeper Eiji Kawashima naar FC Groningen onzin is omdat een vertrek van Luciano nu niet aan de orde is. "Maar je weet het nooit", zo sloot Hans Nijland dit onderwerp op de hem kenmerkende wijze af.

 

Wordt vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.